A Kifőztük oldalán találtam egy újabb kakaós csiga receptet a napokban, amit gondoltam most hétvégén ki is próbálok. Néhány módosítással ma meg is sütöttem a kis csigákat, isteni illat terjengett tőle a házban... Apa szavával élve: "...mint a cukrászdában."
Kóstolás után sikert aratott, vidáman falatozta mindenki. A tésztája a linzer és a kelt tészta keveréke, a töltelék pedig mint egy habcsók réteg. A fahéj nekem már csak ráadás... :) Remek desszert volt a Márton-napi, igencsak laktató ebéd zárásaként.
Hozzávalók 1 nagy tepsihez (kb.25 db kis csiga):
Tészta
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojássárgája
1 dkg élesztő
kb 0,5 dl tej
2 teáskanál cukor
csipet só
Töltelék:
2 tojásfehérje
csipet só
12 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
2 teáskanál őrölt fahéj (elhagyható)
Tetejére kb. 5 dkg porcukor
A tejet meglangyosítjuk, a cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
A vajat kicsit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. 1 órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.
A tésztát két részre osztjuk, mindkét részt fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Ezután ujjnyi darabokra vágjuk, szép körré formáljuk és sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk.
Így pihentetjük 15 percet, ezután 180 °C-os sütőben kb.25 perc alatt megsütjük.
Forrón porcukorral hintjük, langyosan tálaljuk.
Legközelebb valószínű kókusszal is kipróbálom, dió és kakaó helyett 10 dkg kókuszt keverve a töltelékbe, de szerintem bátran kombinálható más csonthéjassal is.
Még több édes mini csiga itt és itt.
Szép vasárnap délutánt mindenkinek! :)
Szuper recept, helyesek lettek a csigáid. :)
VálaszTörlésSzép kis csigák! Anyukámnak is volt egy nagyon régi, hasonló receptje, talán csak a fahéj más ebben. De rég is ettem!
VálaszTörlésHasonló a mákhabos sütimhez. Jó így csigában is elkészítve. Mentem ezt a receptet is. Nagyon guszta!!
VálaszTörlés