Mini kakaóhabos csiga

  
  A Kifőztük oldalán találtam egy újabb kakaós csiga receptet a napokban, amit gondoltam most hétvégén ki is próbálok. Néhány módosítással ma meg is sütöttem a kis csigákat, isteni illat terjengett tőle a házban... Apa szavával élve: "...mint a cukrászdában."
  Kóstolás után sikert aratott, vidáman falatozta mindenki. A tésztája a linzer és a kelt tészta keveréke, a töltelék pedig mint egy habcsók réteg. A fahéj nekem már csak ráadás... :) Remek desszert volt a Márton-napi, igencsak laktató ebéd zárásaként.

Hozzávalók 1 nagy tepsihez (kb.25 db kis csiga):

Tészta

30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojássárgája
1 dkg élesztő
kb 0,5 dl tej
2 teáskanál cukor
csipet só

Töltelék:

2 tojásfehérje
csipet só
12 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
2 teáskanál őrölt fahéj (elhagyható)

Tetejére kb. 5 dkg porcukor

  A tejet meglangyosítjuk, a cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
  A vajat kicsit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. 1 órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.
  A tésztát két részre osztjuk, mindkét részt fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Ezután ujjnyi darabokra vágjuk, szép körré formáljuk és sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk.
  Így pihentetjük 15 percet, ezután 180 °C-os sütőben kb.25 perc alatt megsütjük.
  Forrón porcukorral hintjük, langyosan tálaljuk.



  Legközelebb valószínű kókusszal is kipróbálom, dió és kakaó helyett 10 dkg kókuszt keverve a töltelékbe, de szerintem bátran kombinálható más csonthéjassal is.
Még több édes mini csiga itt és itt.

Szép vasárnap délutánt mindenkinek! :)

Megjegyzések

  1. Szuper recept, helyesek lettek a csigáid. :)

    VálaszTörlés
  2. Szép kis csigák! Anyukámnak is volt egy nagyon régi, hasonló receptje, talán csak a fahéj más ebben. De rég is ettem!

    VálaszTörlés
  3. Hasonló a mákhabos sütimhez. Jó így csigában is elkészítve. Mentem ezt a receptet is. Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése