Még mindig itt vagyok Londonban, de már csak egy hétig... egyik szemem sír, másik nevet, mert honvágyam is van, de nem tudom mikor jutok el ide még egyszer, mellesleg a vendéglátóim is hiányoznak majd. Egyébként több tradicionális angol ételt kóstoltam már, vagy legalábbis olyanokat, amiket itt szívesen fogyasztanak. Ezekről később hozok egy összefoglalót, érdekes párosítások vannak bizonyos sült húsokhoz, a péksütemények isteniek és nagy francia hatás jellemző minden területén a konyhának.
Az itthoni konyhánkban viszont ezt a fogást még régebben készítettem mindenféle hatás nélkül, csak úgy hasra ütés szerűen. Nagy kedvencem a padlizsán, krémnek, roston sütve, vagy akár így is szívesen fogyasztom. Kis totyogónak is adhatjuk, annyi az egész, hogy kissé szétnyomkodjuk a még egyben maradt padlizsándarabokat, s már eheti is a picur, itt vígan falatozta. :)
Szerintem hidegen is nagyon finom, a kánikulában még hűsítő is lehet,
vegetáriánusoknak pedig tökéletes. Ha mégis szeretnénk hozzá húst, egy
jó rostonsült disznó vagy marhahúst, és egy csirkesültet is el tudnék
képzelni hozzá.
Hozzávalók (2-3főre):
1 nagy padlizsán kockázva
fél fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kk kukoricaliszt
2 nagy ek natúr joghurt
csipet zöldség zöld
só, bors ízlés szerint
fél bögre párolt rizs
A
hagymát üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is, a padlizsánt addig
kicsit megsózzuk, s a hagymához adjuk, lepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami
ellepi, s megfőzzük, végül hozzáadjuk a joghurttal és kevés szafttal
elkever kukoricalisztet, ízesítjük, és a rizzsel együtt tálaljuk.
Ilyen gyorsan meg is van, az előkészület a legtöbb idő a készítése során.
Jó étvágyat hozzá!Ilyen gyorsan meg is van, az előkészület a legtöbb idő a készítése során.
Ilyen formában még nem ettem. Próbára kell tennem...Jól hangzik!
VálaszTörlésÉn sem ettem még így:) De megkóstólnám:)
VálaszTörlésA Párom is Londonban van, munkát keresni, csak sajnos még nem talált, de nagyon remélem, hogy fog.