Joghurtos padlizsán rizzsel


Még mindig itt vagyok Londonban, de már csak egy hétig... egyik szemem sír, másik nevet, mert honvágyam is van, de nem tudom mikor jutok el ide még egyszer, mellesleg a vendéglátóim is hiányoznak majd. Egyébként több tradicionális angol ételt kóstoltam már, vagy legalábbis olyanokat, amiket itt szívesen fogyasztanak. Ezekről később hozok egy összefoglalót, érdekes párosítások vannak bizonyos sült húsokhoz, a péksütemények isteniek és nagy francia hatás jellemző minden területén a konyhának.

  Az itthoni konyhánkban viszont ezt a fogást még régebben készítettem mindenféle hatás nélkül, csak úgy hasra ütés szerűen. Nagy kedvencem a padlizsán, krémnek, roston sütve, vagy akár így is szívesen fogyasztom. Kis totyogónak is adhatjuk, annyi az egész, hogy kissé szétnyomkodjuk a még egyben maradt padlizsándarabokat, s már eheti is a picur, itt vígan falatozta. :)
  Szerintem hidegen is nagyon finom, a kánikulában még hűsítő is lehet, vegetáriánusoknak pedig tökéletes. Ha mégis szeretnénk hozzá húst, egy jó rostonsült disznó vagy marhahúst, és egy csirkesültet is el tudnék képzelni hozzá.

Hozzávalók (2-3főre):

1 nagy padlizsán kockázva
fél fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kk kukoricaliszt
2 nagy ek natúr joghurt
csipet zöldség zöld
só, bors ízlés szerint
fél bögre párolt rizs

A hagymát üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is, a padlizsánt addig kicsit megsózzuk, s a hagymához adjuk, lepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, s megfőzzük, végül hozzáadjuk a joghurttal és kevés szafttal elkever kukoricalisztet, ízesítjük, és a rizzsel együtt tálaljuk.
Ilyen gyorsan meg is van, az előkészület a legtöbb idő a készítése során.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

  1. Ilyen formában még nem ettem. Próbára kell tennem...Jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Én sem ettem még így:) De megkóstólnám:)
    A Párom is Londonban van, munkát keresni, csak sajnos még nem talált, de nagyon remélem, hogy fog.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése