Egyszer már készítettem Pavlova tortát (Mini málnás Pavlova tortát), akkor a legjobban talán párom édesanyjának tetszett. Ezért most gondoltam egyet, és a karácsonyi ebédre elkészítettem ezt a tortát meglepetésként. Ezúttal csokoládés alapja lett, és kivikarikák koszorúzták meg. A finom ropogós, édes, csokis alap a lágy tejszín és a savanykás kivi remekül harmonizál egymással.
Ez a torta igazából olyan, mint egy krémes kis semmiség, így a sok kalória amit tartalmaz nagyon könnyen csúszik le... na de, egyszer van karácsony (egy évben :)).
Ez a torta igazából olyan, mint egy krémes kis semmiség, így a sok kalória amit tartalmaz nagyon könnyen csúszik le... na de, egyszer van karácsony (egy évben :)).
Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni, egy 22 cm átmérőjű tortához nem kell más, mint:
3 db tojás fehérje
9 ek cukor
1,5 ek keserű kakaópor
1 tk ecet (15%)
2 dl habtejszín + 2-3 ek porcukor
2-3 db kivi karikázva (vagy más savanykás gyümölcs)
2-3 db kivi karikázva (vagy más savanykás gyümölcs)
A tojásfehérjét magas fokozaton elkezdjük felverni, majd ha kezd habos lenni, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet, s végül a kakaóport.
Sütőpapírra 22 cm átmérőjű kört rajzolunk (ha ügyesebb valaki, mint én, ezt elhagyhatja) a közepébe halmozzuk a habot, majd szépen elterítjük a körön belül.
Előmelegített 150°C-os sütőben kb. 80 perc kell neki (ha van, légkeveréssel) résnyire nyitott sütőajtóval. Akkor jó, ha könnyedén fel tudjuk emelni, vagyis az alja is megszáradt, ezután a sütőben hagyjuk kihűlni.
Sütőpapírra 22 cm átmérőjű kört rajzolunk (ha ügyesebb valaki, mint én, ezt elhagyhatja) a közepébe halmozzuk a habot, majd szépen elterítjük a körön belül.
Előmelegített 150°C-os sütőben kb. 80 perc kell neki (ha van, légkeveréssel) résnyire nyitott sütőajtóval. Akkor jó, ha könnyedén fel tudjuk emelni, vagyis az alja is megszáradt, ezután a sütőben hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a kihűlt tojáshab tetejére halmozzuk, majd a felkarikázott kivivel díszítjük. A kivi helyett egyébként használhatunk bármilyen savanykás gyümölcsöt ízlés szerint.
Ezután már csak bírjuk ki, hogy ne együk meg mindet egy ültő helyünkben... :)
Ezután már csak bírjuk ki, hogy ne együk meg mindet egy ültő helyünkben... :)
Nagyon jól néz ki:) A Pavlovára is készülök már jó ideje, most is várakozik 10 fehérje a fagyasztóban, egy részéből biztos Pavlova lesz. De már csak az új évben.
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok Nektek:)
No, ez is egy gyönyörű darab! Nagyon ügyes vagy.
VálaszTörlésNagyon szép valóban. Én még nem mertem nekiállni! :) Boldog Új Évet kívánok!! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!!:)
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok!!
Trollanyu: Köszönöm! Viszont kívánok Boldog Új Évet! :)
VálaszTörlésPetra, köszönöm! :)
Csilla: Köszönöm! Nem kell tőle félni, csak bonyolultnak látszik, de egyáltalán nem az! :) Boldog Új Évet kívánok! :)
Gizi: Köszönöm! :) Boldog Új Évet!
Békés Boldog Új Évet kívánok! :)
VálaszTörlés