Maradék tojásfehérje felhasznosítás volt az alapvető célom, s mivel tele van a kert málnával, gondoltam készítek egy kis pavlovát. Csak 2 tojásfehérjém volt, így csak pár mini torta lett belőle. Teljesen ugyanúgy készítettem, mint a habcsókot szoktam, (nagymamám receptje alapján) csak most nagyobb halmokat készítettem, így kívül ropogós, belül puha, ragacsos állagot kaptam.
1 tojásfehérjéhez
3 ek cukor (vagy porcukor - én jobban szeretem)
fél kk ecet
Mindezt kemény, fényes habbá verjük úgy, hogy a cukrot csak akkor adjuk a tojáshoz, ha már felhabzott, az ecetet pedig a legvégén. Sütőpapírra halmozzuk, előmelegített 150°C-os sütőbe tesszük, majd lejjebb is vesszük 120°C-ra és kb. 45 percig szárítjuk őket. Álljunk ellen a kísértésnek, és ne nyissuk ki az ajtót ez idő leteltéig. Azután résnyire nyitjuk a sütőajtót, és úgy hagyjuk kihűlni őket. Tálalásnál egy adag tejszínhabot, és bármilyen savanykás gyümölcsöt (esetemben málnát) teszünk a tetejére.
Nem egy fogyókúrás édesség az biztos, viszont nagyon finom, igazi torkosság.
Nem egy fogyókúrás édesség az biztos, viszont nagyon finom, igazi torkosság.
Istenien néz ki, most pont ez készül nálam is! :))
VálaszTörlés