Gyros



  Ebédre sütöttem, mert régen ettem már így megkívántam, és kedvem is volt sütögetni, a többiek meg persze nem tiltakoztak. Ez a mennyiség 8 személynek elég szerintem, bár ez persze étvágytól is függ. 

Tehát a recept 8 pitához:

Pita, mint itt, csak a tésztához szükséges 40 dkg lisztből most 30 dkg kenyérliszt (BL 80), 10 dkg sima (BL 55) liszt volt, így még foszlósabb lett a kenyér.
Tzatziki, mint itt, de ennek duplája is készülhet.

És a hús:
8 szelet tarja felcsíkozva (a túl zsíros részeket leszedjük)

Hozzá a pác:
2 ek olaj
1 ek só
1 ek szárított oregano
1 ek fokhagyma por
0,5 ek szárított kakukkfű
0,25 ek őrölt pirospaprika
0,25 ek őrölt kömény
0,25 ek őrölt fekete bors
0,25 ek chili pehely

  A pác hozzávalóit összekeverjük, és a húshoz adjuk, ezzel alaposan elkeverjük, majd ideális esetben legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Majd közepes lángon, lassan megsütjük (olaj nélkül, és érdemes felét-felét sütni, mert ha túl sok a hús a serpenyőben, csak főni fog, nem sülni).
  Kell még 5-6 paradicsom és 1 nagy lila hagyma felkarikázva, ne meg egy kis fej saláta, káposzta ki mit szeret, és mindenki elkészítheti a neki tetsző arányokkal a sajátját.

4 megjegyzés:

  1. Közeleg az ebédidő, a gyrosod látván bizony eszembe jutott:-) A pitarecepted kipróbálásra vár!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Én már ebéd után vagyok, de azért még lecsúszna egy adag ebből!

    VálaszTörlés
  3. Én még sosem készítettem, de nagyon szeretjük, jó lenne kipróbálni, mert nagyon guszta ami te készítettél.

    VálaszTörlés
  4. Gerdi: Örülök, majd mesélj milyen lett! :)

    Éva: Köszönöm! :)

    Kati: Köszi, bátran készítsd el, mert nagyon finom! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...