Húsos krumplisaláta répával és sajttal


  Gyors és könnyű vacsora a családnak, mellesleg remek módja lehet a hűtőben lévő maradékok felhasználásának.
  Ez a recept akkor született, mikor hétvégéről megmaradt pár szelet sült hús, amit senki nem kívánt már magában. Így gondoltam egy kicsit változatosabbá teszem, s lett belőle ez a burgonyasaláta. Ebben a formában már el is fogyott hamar a husi, a recept pedig bevált és azóta füstölt angolszalonnával is kipróbáltam már. Kis vitaminadag a szervezetnek ami nem is jön rosszul ebben a hűvös időben.

Hozzávalók:

6-8 kisebb, vagy 3 nagyobb héjában főtt krumpli
2-3 szelet sült hús, vagy 5 dkg füstölt angolszalonna (zsír nélkül)
1 közepes répa
1 kisebb fehér paprika
5 dkg sajt (cheddar, de lehet akár trappista is vagy más kemény, félkemény sajt)
1 kis pohár kefir
0,5 kk kakukkfű
0,5 kk oregánó
só, bors

  A krumplit meghámozzuk, és a husival, paprikával és sajttal együtt apróra felkockázzuk (minél apróbb, szerintem annál jobb), a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és mindent egy tálba teszünk. A kefirrel összekeverjük a kakukkfüvet, oregánót, sót, csipet borsot, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, ha szükséges még sózzuk. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár azonnal is fogyaszthatjuk, mellé pedig pirítóst készítünk. Jó étvágyat! :)
  Nálunk legutóbb paradicsomsaláta is készült mellé, mint itt, azzal a különbséggel, hogy most hagyma helyett fél kígyóuborkát kockáztam bele.

Megjegyzések

  1. Nagyon finom fűszerezésű saláta, és még egészséges is, tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is gyakran kerül asztalra ebből-abból összedobott saláta, ez is nagyon jó ötlet, megjegyzem magamnak:-)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, ha elnyerte a tetszéseteket! Próbáljátok ki bátran, gyors, finom és praktikus! :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a salátákat! Ilyen típusú krumplisaláta úgy készül nálam egész nyár folyamán, hogy az alap a főtt krumpli, a hagyma és a főtt tojás- a többi zöldség mindig úgy kerül bele, hogy mi van itthon- paradicsom, paprika, főtt karfiol, sárgarépa, sóska sőt spenót is volt már, uborka, retek, cékla stb., erre jön egy kis olaj, só, bors és citromlé.
    mindig sikere van és megunhatatlan!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése