Húsos krumplisaláta répával és sajttal


  Gyors és könnyű vacsora a családnak, mellesleg remek módja lehet a hűtőben lévő maradékok felhasználásának.
  Ez a recept akkor született, mikor hétvégéről megmaradt pár szelet sült hús, amit senki nem kívánt már magában. Így gondoltam egy kicsit változatosabbá teszem, s lett belőle ez a burgonyasaláta. Ebben a formában már el is fogyott hamar a husi, a recept pedig bevált és azóta füstölt angolszalonnával is kipróbáltam már. Kis vitaminadag a szervezetnek ami nem is jön rosszul ebben a hűvös időben.

Hozzávalók:

6-8 kisebb, vagy 3 nagyobb héjában főtt krumpli
2-3 szelet sült hús, vagy 5 dkg füstölt angolszalonna (zsír nélkül)
1 közepes répa
1 kisebb fehér paprika
5 dkg sajt (cheddar, de lehet akár trappista is vagy más kemény, félkemény sajt)
1 kis pohár kefir
0,5 kk kakukkfű
0,5 kk oregánó
só, bors

  A krumplit meghámozzuk, és a husival, paprikával és sajttal együtt apróra felkockázzuk (minél apróbb, szerintem annál jobb), a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és mindent egy tálba teszünk. A kefirrel összekeverjük a kakukkfüvet, oregánót, sót, csipet borsot, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, ha szükséges még sózzuk. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár azonnal is fogyaszthatjuk, mellé pedig pirítóst készítünk. Jó étvágyat! :)
  Nálunk legutóbb paradicsomsaláta is készült mellé, mint itt, azzal a különbséggel, hogy most hagyma helyett fél kígyóuborkát kockáztam bele.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom fűszerezésű saláta, és még egészséges is, tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is gyakran kerül asztalra ebből-abból összedobott saláta, ez is nagyon jó ötlet, megjegyzem magamnak:-)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, ha elnyerte a tetszéseteket! Próbáljátok ki bátran, gyors, finom és praktikus! :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a salátákat! Ilyen típusú krumplisaláta úgy készül nálam egész nyár folyamán, hogy az alap a főtt krumpli, a hagyma és a főtt tojás- a többi zöldség mindig úgy kerül bele, hogy mi van itthon- paradicsom, paprika, főtt karfiol, sárgarépa, sóska sőt spenót is volt már, uborka, retek, cékla stb., erre jön egy kis olaj, só, bors és citromlé.
    mindig sikere van és megunhatatlan!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...