Puha, foszlós kakaós csiga


Régóta kutatok egy igazán puha kakaós csiga recept után. Rátaláltam egyre, majd átalakítottam ízlésünk szerint. Most megosztom veletek.


Pihe-puha kakaós csiga (15 db tenyérnyi csiga)

1 bögre langyos tej
10 dkg lágy margarin
Fél csomag instant élesztő (vagy fél kocka, de akkor felfuttatjuk a tejben a cukorral)
2 ek cukor
2 bögre liszt (nokedli sűrűségű tészta lesz)
Csipet só

Hozzávalókat fakanállal kikeverjük.

45perc pihentetés következik,majd:

Fél-1 bögre lisztet (hogy puha tésztát kapjunk)
Fél csomag sütőport beledolgozunk már kézzel.

Ujjnyira kinyújtjuk.

Töltelék 5dkg margarin olvasztva, ezzel megkenjük és megszórjuk 1 ek fahéj vagy 1 púpos ek kakaópor + 5 ek cukor keverékével.
Feltekerjük, 2ujjnyi szeletekre vágjuk és egy kb20x30 cm tepsibe sorakoztatjuk.

30 percet pihentetjük.


180 fokra előmelegített sütőben 25-30perc alatt megsütjük.

A végeredmény, az egyik legpuhább csiga, amit valaha ettem.
Jó étvágyat!



Megjegyzések

  1. Annyira megkívántam hogy ha nem lenne ennyire forróság most rögtön megsütném:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése