Csodás csokis-diós Brownie



  Többször elkészítettem már ezt a Browniet, mindahányszor nagy sikerrel. A receptért köszönet Barbinak! Nálam ez az eddigi legjobb amit ettem, pedig volt már egy bevált receptem.


Hozzávalók (kb.28x20cm-es tepsihez)

26 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
10 dkg vaj (nálam margarin)
4 db tojás
30 dkg cukor (nálam csak 20 dkg)
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió/mogyoró/mandula ízlés szerint

 A csokit a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk.
 A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a csokis keveréket, lisztet és végül a diót.
 Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-30 perc alatt megsütjük. Amint megsült vegyük ki a sütőből, az sem baj, ha még kicsit ragad a belseje, mert ha túlsütjük, kiszárad.
Langyosan már szeletelhetjük is.

Mellé legutóbb friss epret tálaltam, szerintem nagyon illik hozzá.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Szabina annyira örülök, pláne, hogy már többször is elkészítetted, nagyon szép lett! Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a brownie-t, annyira jó tud lenni, főleg ha jó csokis. Azt hiszem én is megsütöttem már Barbitól...Milyen finom lehet az eperrel!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése