Cukkinis olasz csavart


  Mivel munka miatt csak minden második hétvégét tölthetjük együtt, így ezeken a hétvégéken igyekszünk minél többet együtt lenni, na meg jókat együtt enni. :) Tegnap a piacon szép cukkinit találtam, innen jött az alapötlet, ma valami cukkinis lesz... Így a főételünk, egy egyszerű tésztaétel volt, és tőlem nem szokatlanul, több recept elolvasása után egy saját kreáció lett (tapasztalatból, általában ezek a legjobbak, már csak azért is, mert saját ízlés szerint készülnek.. :). 
  Előkészítéssel együtt is 1 óra alatt elkészült, ami ebben a melegben ideális, ráadásul ez a tészta még hidegen is finom.

Hozzávalók (3-4 főre):

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 közepes cukkini lereszelve, enyhén megsózva
1 paradicsom apróra kockázva
ételízesítő vagy kb. fél l zöldségalaplé
só, bors ízlés szerint
1 kk szárított bazsalikom
1 kis pohár tejföl
5 dkg parmezán
250 g olasz csavart tészta
3 ek olívaolaj

  Egy evőkanál olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, és hozzáadjuk a cukkinit, két percig hagyjuk párolódni majd felöntjük kevés vízzel vagy alaplével. 
  Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint és kb 15 percig főzzük, a folyadékot utána pótolva (főzelék állagúra). 
  A tejföl 1 ek olajjal és a cukkiniről lemert kb 2 merőkanálnyi folyadékkal elkeverjük, és a cukkinihez adjuk egy marék sajt társaságában, így 5 perc alatt összeforraljuk, ha kell utánaízesítünk.
  A tésztát megfőzzük, és lecsöpögtetve, leöblítés nélkül rögtön a forró mártáshoz adjuk. 

  Ezután a tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívhasson minden szaftot és ízt.
  Tálaláskor megszórjuk még egy adag sajttal. 
  Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Az ilyen jellegű zöldséges tésztákat mi is nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam! Valami Isteni lett!!! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel hallom, Kriszta! :)) Nagyon szívesen!

      Törlés

Megjegyzés küldése