Cukkinis olasz csavart


  Mivel munka miatt csak minden második hétvégét tölthetjük együtt, így ezeken a hétvégéken igyekszünk minél többet együtt lenni, na meg jókat együtt enni. :) Tegnap a piacon szép cukkinit találtam, innen jött az alapötlet, ma valami cukkinis lesz... Így a főételünk, egy egyszerű tésztaétel volt, és tőlem nem szokatlanul, több recept elolvasása után egy saját kreáció lett (tapasztalatból, általában ezek a legjobbak, már csak azért is, mert saját ízlés szerint készülnek.. :). 
  Előkészítéssel együtt is 1 óra alatt elkészült, ami ebben a melegben ideális, ráadásul ez a tészta még hidegen is finom.

Hozzávalók (3-4 főre):

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 közepes cukkini lereszelve, enyhén megsózva
1 paradicsom apróra kockázva
ételízesítő vagy kb. fél l zöldségalaplé
só, bors ízlés szerint
1 kk szárított bazsalikom
1 kis pohár tejföl
5 dkg parmezán
250 g olasz csavart tészta
3 ek olívaolaj

  Egy evőkanál olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, és hozzáadjuk a cukkinit, két percig hagyjuk párolódni majd felöntjük kevés vízzel vagy alaplével. 
  Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint és kb 15 percig főzzük, a folyadékot utána pótolva (főzelék állagúra). 
  A tejföl 1 ek olajjal és a cukkiniről lemert kb 2 merőkanálnyi folyadékkal elkeverjük, és a cukkinihez adjuk egy marék sajt társaságában, így 5 perc alatt összeforraljuk, ha kell utánaízesítünk.
  A tésztát megfőzzük, és lecsöpögtetve, leöblítés nélkül rögtön a forró mártáshoz adjuk. 

  Ezután a tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívhasson minden szaftot és ízt.
  Tálaláskor megszórjuk még egy adag sajttal. 
  Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Az ilyen jellegű zöldséges tésztákat mi is nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam! Valami Isteni lett!!! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel hallom, Kriszta! :)) Nagyon szívesen!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...