Ezt a sós ropogtatni valót már rég óta meg akarom sütni, nemrég eljött az alkalom. Nagyon szeretem, többször ettem már, de most először készítettem. Azért is jó, mert a receptet könnyű megjegyezni, elkészítése egyszerű, és egy omlós, finom stanglit kapunk. Egy része ajándékba készült, köszönetképpen egy olyan személynek, aki jobban kedveli a sósat mint az édeset, remélem neki is ízlett! :))
Így hétvégére remélem kedvet kaptatok, s ha eddig még nem, most ti is kipróbáljátok. :)
Hozzávalók (1 nagy tepsihez)
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin / vaj
2 kk só
Tetejére: 1 tojás, kb. 5 dkg sajt.
A liszttel elmorzsoljuk előbb a margarint a só társaságában, majd a túrót, és összeállítjuk a tésztát.
Ezután kb fél cm vékonyra nyújtjuk és felszeleteljük rudakká.
A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojással kenjük és megszórjuk sajttal. De használhatunk szezámmagot, köménymagot stb.
180 °C-on kb 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat és mosolygós hétvégét mindenkinek! :)
Pont most nem vettem túrót! :-(
VálaszTörlésDe mindenképp ki kell próbálnom! Talán ettől egyszerűbb rudacska nincs is... :-)
Néha én is szívesebben megeszem a sóst, mint az édeset. Ezeket az ennivaló rudacskákat is szívesen elrágcsálnám:-)
VálaszTörlésez a kedvenc receptem a sajtos rudak közül, olyan békebeli <3 mondjuk én a maceramentesebb verziót választom, kinyúj-megken-megszór és csak aztán felvág :)
VálaszTörlésTÖKÉLETES RECEPT ÉS ELRONTHATATLAN! köszönet :)
Túró helyett főtt krumplival is jó!
VálaszTörlés