A szakdolgozatírás hajrájában vagyok, azért írok mostanában ilyen ritkán. Ha ennek az időszaknak vége remélhetőleg újra visszatérek a régi kerékvágásba a főzés és blogolás terén is. Azért hozok gyorsan egy receptet amit ma készítettem ebédre, és ezzel lepem meg a páromat is vacsorára. :) Lényegében úgy készül, mint a lasagne húsos alapja amiről itt írtam.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva
2 nagy sárgarépa kockázva
1 nagy zöldség kockázva
500 g darált hús (lehet vegyesen is disznó, marha)
1 nagy paradicsom kockázva
100 g (4-5 ek) paradicsompüré
Só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom ízlés szerint
-
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges
lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és
felöntjük kis vízzel (2-3 ek).
-
A felkockázott sárgarépát, zöldséget is hozzáadjuk, és 10perc alatt
megpirítjuk, ha kell pótoljuk a vizet, hogy jó szaftos maradjon.
- Beletesszük darált húst, majd ezzel is lepirítjuk (míg a hús ki nem fehéredik), megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és a sűrített paradicsomot majd addig főzzük, míg a zöldségek megfőnek.
-
Végül sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük
ízlés szerint (én 1-1 tk szárított oreganot, és kakukkfüvet valamint 2 kk bazsalikomot szoktam hozzá adni).
- Mellé ezúttal makarónitésztát főztem ki, erre halmozva tálaltam.
Jó étvágyat!
Nagyon szeretem. Én le szoktam darálni a zöldséget hozzá és egy kis fehérborral megbolondítom. Guszta!
VálaszTörlésdejó..így fogom enni ezekután:D
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/