Zöldséges bolognai spagetti


  A szakdolgozatírás hajrájában vagyok, azért írok mostanában ilyen ritkán. Ha ennek az időszaknak vége remélhetőleg újra visszatérek a régi kerékvágásba a főzés és blogolás terén is. Azért hozok gyorsan egy receptet amit ma készítettem ebédre, és ezzel lepem meg a páromat is vacsorára. :) Lényegében úgy készül, mint  a lasagne húsos alapja amiről itt írtam.

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva
2 nagy sárgarépa kockázva
1 nagy zöldség kockázva
500 g darált hús (lehet vegyesen is disznó, marha)
1 nagy paradicsom kockázva
100 g (4-5 ek) paradicsompüré
Só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és felöntjük kis vízzel (2-3 ek). 
- A felkockázott sárgarépát, zöldséget is hozzáadjuk, és 10perc alatt megpirítjuk, ha kell pótoljuk a vizet, hogy jó szaftos maradjon.
- Beletesszük darált húst, majd ezzel is lepirítjuk (míg a hús ki nem fehéredik), megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és a sűrített paradicsomot majd addig főzzük, míg a  zöldségek megfőnek.
- Végül sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint (én 1-1 tk szárított oreganot, és kakukkfüvet valamint 2 kk bazsalikomot szoktam hozzá adni).
- Mellé ezúttal makarónitésztát főztem ki, erre halmozva tálaltam.
Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem. Én le szoktam darálni a zöldséget hozzá és egy kis fehérborral megbolondítom. Guszta!

    VálaszTörlés
  2. dejó..így fogom enni ezekután:D

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése