Császármorzsa szilvaszósszal


  A mai édességadag, amivel megmentettem a gyümölcstálban fonnyadozó szilvákat, na meg a mi édességhiányunk is csillapult tőle... :) Nagyon régen ettem már, itt volt az ideje feleleveníteni az ízét. Ha otthon elmúlik a nagy meleg, érdemes elkészíteni, de az itteni 18 fokban még talán jól is jött a kis meleg a konyhában, na meg a hasunkban. :)

A császármorzsa, a desszert.eu receptje alapján (egy tuti recept) készült 3 főre:

2 nagy tojás
1 púpozott ek liszt
7,5 dkg búzadara
2 dl tej
fél kk vaníliaeszencia
fél citrom héja
2 nagy ek cukor

A sütéshez kell még:
1 ek vaj/margarin

  A darát, lisztet összekeverjük, nyakon öntjük a tejjel alaposan elkeverjük és egy órát hagyjuk állni, hogy a búzadara megdagadjon.
  A tojás sárgáját a cukorral, vaníliával, citromhájjal felhabosítjuk, majd a tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  A sárgát a darás keverékhez adjuk, végül a tojásfehérjét is beleforgatjuk, hogy össze ne törjön.
  Ezután nagy edényben közepes lángon morzsásra sütjük a megolvasztott vajon.


Tetejére pedig készült a szilvaszósz, nagyon egyszerűen:

  8-10 db szilvát kimagoztam, csikkekre vágtam, ment hozzá 2 ek cukor és egy facsarásnyi citromlé na meg 1 kk fahéj és ízlés szerint pár szem szegfűszeg is mehet még bele. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd addig főzzük, míg a szilva szét nem fő, végül 1 kk kukoricaliszttel sűrítjük, s egy kk vajjal dúsítjuk.
  Ezt tálaláskor a morzsa tetejére halmozzuk.

Jó étvágyat hozzá! :)

Végül egy kis hangulatkép, hogy milyen idő is
van általában itt Londonban.... (Oxfrod Street)

Megjegyzések

  1. Londonban élsz? Akkor ott tényleg sűrűn esik. Néha jöhetnének ide is a dagadt felhők....Nagyon guszta a smarnid, imádom én is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ideiglenesen, 6 hetet vagyok itt kint, kicsit babázni. Nekem régi kedvenc, hazamegyek újra felelevenítem... :))))

      Törlés

Megjegyzés küldése