A blog 1. éves születésnapjára hirdetett játékomra számos ínycsiklandó receptet küldtetek. Most elkészültem az összefoglaló első részével, mely a zöldséges ételeket egyik felét tartalmazza.
Ahol nem szerepel a kép alatt a recept, ott a képre kattintva elérhető. Szemezgessetek kedvetekre! :)
A zöldséges ételek:
Salátástál
Zakuszka
Tavaszi zöldségleves
Pikáns csirkesült zöldségágyon
Töltött karalábé
Hozzávalók:
3 db karalábé,
1 db tojás,
15 dkg vargánya
gombafej, 10 dkg előfőzött
rizs (gyorsrizs), 1 fej vöröhagyma
apróra vágva, 1 fél csokor petrezselyem
zöld, 2 dl étolaj,
20 dkg darálthús
, ízlés szerint bors,
majoránna, őrölt köménymag, pirospaprika, só, 1 dl tejföl,
10 dkg reszelt
sajt (pl. trappista), kevés Rama
margarin, 1 dl víz
Elkészítés:
A karalábékat
megpucolom, kettévágom a közepüket kivájom és 5 percre sós vízben főzöm. Majd
kiveszem a vízből egy tepsibe teszem amibe beleöntöm a maradék olajat és a
vizet. A karalábékat megszórom grill fűszersóval.
Közben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem az apróra vágott gombafejeket, majd a végén mikor már majdnem puha akkor a zöldség zöldjét is ráteszem.
A rizst, a darált húst, a gombás zöldséges masszát , tojást és a fűszereket összekeverem egy fakanállal.
Majd beletöltöm a karalábékba, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot szórok és kis ráma halmokat teszek a tetejére.
Sütőben kb.35-40 percig sütöm.
Uborkasalátával tálalom.
Közben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem az apróra vágott gombafejeket, majd a végén mikor már majdnem puha akkor a zöldség zöldjét is ráteszem.
A rizst, a darált húst, a gombás zöldséges masszát , tojást és a fűszereket összekeverem egy fakanállal.
Majd beletöltöm a karalábékba, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot szórok és kis ráma halmokat teszek a tetejére.
Sütőben kb.35-40 percig sütöm.
Uborkasalátával tálalom.
Töltött vargányagomba
Hozzávalók:
1,5 kg vargányagombafej, 1 db vöröshagyma, 1 dl olaj, őrölt pirospaprika, fehérbors, majoranna, köménymag, 1 db kisebb doboz sertésmájkrém, só, petrezselyemzöld
Elkészítés:
1,5
kg közepes vargányagomba fejeket megmosunk, a közepüket kikaparjuk, hogy kis
mélyedéseket kapjunk. 1 nagyobb fej vöröshagymát megfonnyasztunk,
pirospaprikával, fehérborssal, majoránnával, öröltköménnyel ízesítjük és
hozzáadjuk a kikapart gombát, egy kisebb doboz sertésmájkrémet, 1 dl fehérbort
és készre pároljuk. Amikor már megvan a legvégén ízlésünk szerinti mennyiségű
aprított petrezselyemzöldet is adunk hozzá. Közben langyos tejben megáztatunk 3
db száraz zsömlét, kinyomkodjuk a tejtől és a gombás- májkrémes raguhoz adjuk
egy egész tojással együtt. Ezeket jól elkeverjük és visszatöltjük a gombafejek
mélyedéseibe. Tetejére 3 dl tejfölből, egy egész tojásból, kevés mustárból
öntetet készítünk és ebből minden gombafej tetejére teszünk, reszelt sajttal
megszórjuk (lehet trappista vagy karaván sajt) és sütőben kb. 30-35 perc alatt
megsütjük. Ha van időnk a tejfölös krém helyett a tetejére sűrű besamelt is
főzhetünk.
Roppanós zöldségek pikáns sajtmártásban
Cézár-saláta
Mézes-diós sárgarépa golyók
Lecsós hús tésztával
Hozzávalók: (3 főre):
- 0,5 kg sertéshús (én most combot használtam és kockáztam, de szelet húsként is nagyon jó(pl. karaj) - ilyenkor klopfolom)
- 1 kg paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 tk pirospaprika
- só
- fűszerek: fekete bors, majoránna, esetleg vegeta.
- étolaj
- 2 db paradicsom, vagy egy 0,5 dl paradicsom püré
Én házi, télire elrakott paprikát használtam. Így biztos vagyok benne, hogy egészséges alapanyag,
még akkor is, ha így tavasszal veszem már csak elő. (Ha nincs otthon, akkor sült paprikát készítünk. Ezt én úgy csinálom,
hogy 2-3 fej hagymát felcsíkozok, rádobom az olajra és dinsztelem. Amikor félig kész, akkor rádobom a 1 kg vékonyra szeletet paprikát is. Sózom,
fűszerezem és ha minden megpuhult, akkor kész. Így bármibe felhasználható, ha eltesszük télire).
Szóval, megpucolom a 2 közepes fej vöröshagymát, kockára vágom. Olajon dinsztelem és ha már átlátszó színű, akkor rádobom a kockázott husit. Megvárom
míg kifehéredik, aztán ráteszem a 3 tk. pirospaprikát. Megforgatom, hogy le ne égjen a paprika, majd felöntöm egy kis vízzel. Sózom, fűszerezem ízlés szerint.
Ráteszem a fedőt és hagyom puhulni kb. 20 percet.
Amikor kész a husi, akkor hozzáadom a készre sült paprikát és én most tettem hozzá fél dl paradicsompürét. Szerintem jó ízt ad neki. :)
Aztán összefőzöm és kész is.
Ehhez én tésztát főztem, mert mi azzal szeretjük leginkább. De rizzsel vagy hasáb burgonyával is finom étek lehet!
- 0,5 kg sertéshús (én most combot használtam és kockáztam, de szelet húsként is nagyon jó(pl. karaj) - ilyenkor klopfolom)
- 1 kg paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 tk pirospaprika
- só
- fűszerek: fekete bors, majoránna, esetleg vegeta.
- étolaj
- 2 db paradicsom, vagy egy 0,5 dl paradicsom püré
Én házi, télire elrakott paprikát használtam. Így biztos vagyok benne, hogy egészséges alapanyag,
még akkor is, ha így tavasszal veszem már csak elő. (Ha nincs otthon, akkor sült paprikát készítünk. Ezt én úgy csinálom,
hogy 2-3 fej hagymát felcsíkozok, rádobom az olajra és dinsztelem. Amikor félig kész, akkor rádobom a 1 kg vékonyra szeletet paprikát is. Sózom,
fűszerezem és ha minden megpuhult, akkor kész. Így bármibe felhasználható, ha eltesszük télire).
Szóval, megpucolom a 2 közepes fej vöröshagymát, kockára vágom. Olajon dinsztelem és ha már átlátszó színű, akkor rádobom a kockázott husit. Megvárom
míg kifehéredik, aztán ráteszem a 3 tk. pirospaprikát. Megforgatom, hogy le ne égjen a paprika, majd felöntöm egy kis vízzel. Sózom, fűszerezem ízlés szerint.
Ráteszem a fedőt és hagyom puhulni kb. 20 percet.
Amikor kész a husi, akkor hozzáadom a készre sült paprikát és én most tettem hozzá fél dl paradicsompürét. Szerintem jó ízt ad neki. :)
Aztán összefőzöm és kész is.
Ehhez én tésztát főztem, mert mi azzal szeretjük leginkább. De rizzsel vagy hasáb burgonyával is finom étek lehet!
Spárgával töltött csirkemell
Fürjtojás saláta
Folyt. köv.
Mindegyik nagyon jó étel, van választék bőven:)Nekem most legjobban a spárgás csirkemell tetszik, de bármelyiket szívesen megkóstolnám:)
VálaszTörlésJó kis összeállítás, válogathatunk kedvünkre a sok finomság között.:)
VálaszTörlésHMMM...töltött vargányagomba...nagyon megenném most:)
VálaszTörlésNem is tudnék választani hirtelen, annyira jó mind! :o)
VálaszTörlésVálogassatok kedvetekre, vagy főzzétek meg az összeset szépen sorjában, mind íncsiklandónak ígérkezik! :)))
VálaszTörlésMegéheztem:)
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu