Már hetek óta itt várakozik ez a recept, és még van egy-kettő ilyen amit már régen készítettem s még nem mutattam meg, de most íme. :)
Ez az elkészítési mód az egyik kedvencem, finom szaftos hús friss gombával. De egy kellemetlen élményem is volt már vele, az egyik étteremben kértem bakonyi csirkét és a friss gomba helyett szárítottat találtam benne. Na, ehhez a fogáshoz nagyon nem jó választás a szárított gomba, ekkor megtanultam, maximum fűszerként egy kevés.
Hozzávalók:
1 csirkemell nagy kockákra szeletelve (kb.50 dkg)Ez az elkészítési mód az egyik kedvencem, finom szaftos hús friss gombával. De egy kellemetlen élményem is volt már vele, az egyik étteremben kértem bakonyi csirkét és a friss gomba helyett szárítottat találtam benne. Na, ehhez a fogáshoz nagyon nem jó választás a szárított gomba, ekkor megtanultam, maximum fűszerként egy kevés.
Hozzávalók:
20 dkg csiperke gomba (nálam mini fejek voltak, ha nagyobbak, szeleteljük fel őket)
kb. 5 dl víz vagy húsleves
1+2 ek olaj
1 vöröshagyma apró kockákra vágva
1 ek csemege piros arany (paprikakrém)
1 kk Erős Pista (vagy csípős pirospaprika, ez lehet ízlés szerint több,kevesebb)
1 kk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
1 ek liszt
só, bors
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy evőkanál olajon megsütjük, megpirítjuk, majd félretesszük.
Ugyanebben az edényben megdinszteljük a vöröshagymát 2 evőkanál olajon, majd hozzáadom a gombát és addig pirítom, míg az összes leve el nem párolog.
Ekkor szórok rá piros paprikát és felöntöm 5 dl vízzel vagy húslevessel, sózom, borsozom, hozzákeverem a paprika krémet az Erős Pistát, és ha a megfőtt a gomba, hozzáadom a húst.
Összeforralom őket pár perc alatt, majd a tejfölt elkeverem a liszttel és kevés (1 dl) forró szafttal és azzal sűrűsítem. 5 percet főzöm még, ha kell utána ízesítek, majd tálalom.
Ezúttal penne tésztát főztem hozzá, de nokedlivel is nagyon finom.Összeforralom őket pár perc alatt, majd a tejfölt elkeverem a liszttel és kevés (1 dl) forró szafttal és azzal sűrűsítem. 5 percet főzöm még, ha kell utána ízesítek, majd tálalom.
Jó étvágyat!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Amit pedig még szeretnék megosztani, hogy újabb díjat kaptam Csillától. Még egyszer nagyon köszönöm neki!
A díj úgy gondolom ehhez a magyaros ételhez pont illik is, a Magyarok Asztala Díj, amit sok szeretettel adok át mindenkinek aki még nem kapta meg, és szereti a magyaros ételeket, a magyar konyhát!
Hú, nagyon guszta ezen a fotón az étel! Imádom a bakonyit! :)
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy! :)
Törlés