Mostanában kicsit elmaradtam a receptek feltöltésével, ennek oka, hogy a gépemet újra kellett telepíteni, így a képeim nem voltak elérhetőek. De most már minden megvan, van egy csomó receptem, és remélem többet nem rakoncátlankodik majd a gépem.
Egyik nap ez a pizzás csiga volt nálunk a vacsora, és mivel elég nagy adag, másnap a reggeli is, (még akkor is puha volt). Ebből az adagból kb.50 db csiga lesz, amit úgy csináltam, ahogy a sima pizzát szoktam, a szószon se változtattam, csak annyi volt a plusz munka, hogy most két részletben nyújtottam ki, és feltekertem a tésztát.
Tészta:
50 dkg liszt
1 kk cukor
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek só
2 ek olívaolaj
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjuk a cukrot és elkeverjük 1 ek liszttel. Ha felhabosodott, a többi hozzávalóval simára dagasztjuk, és 1 órán át, letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
Töltelék:
3 ek sűrített paradicsom (kis konzerv)
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
csipet cukor
1 ek olívaolaj
só, bors
+ 30 dkg sajt (trappista és nálam egy része füstölt)
esetleg szalámi, kolbász is mehet a töltelékbe (én csak a felébe tettem)
Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, fél perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percig főzzük, végül hűlni hagyjuk.
A tésztát két részre vágjuk, és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.Minden tekercs tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 220 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Nagyon guszták! Most majdnem minden blogon ilyen finom, kelt tésztás dolgok vannak! :o))
VálaszTörlésNagyon guszta! Már csináltam én is így és nagyon finom!
VálaszTörlésKriszti, köszi! Igen, láttam, csupa finomság! :))
VálaszTörlésÉva, köszönöm! :)