Kráter szelet


  Mostanában nem vagyok a legjobb passzban, ezért ahogy nálam ilyenkor lenni szokott ma is nekiállok majd valami nyalánkságnak (a napokban még ez is elmaradt). Ha van valami fincsi, boldogság hormonnal teli receptetek, mondjátok.
  Amit most hoztam, azt viszont még a hétvégén sütöttem, egy egyszerűen elkészíthető finomság. Anyu egyik süteményes könyvében szerepel az eredeti recept, amit kicsit módosítottam. Nagyon szeretem csinálni, mert egyszerű, és mutatós is.

Hozzávalók (20x30cm tepsihez)


Puding (kráterek):

4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 ek cukor

Megfőzzük, majd félretesszük hűlni. Közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.

Tészta:

5 db tojás
25 dkg liszt
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
15 dkg cukor
1,2 dl tej
0,8 dl olaj
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor

Amíg a puding hűl, elkészítjük a tésztát.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral  a tejjel és az olajjal.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd apránként a tojássárgás masszához adjuk.
Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjét, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
A tetejére szaggatjuk a pudingot, és 180 °C-on kb.: 35 percig sütjük.


Sütés előtt és után

Tipp: ha még pudingosabbra szeretnénk a süteményt, és vékonyabbra a piskóta részét, nagyméretű sütőtepsiben (45x30 cm) is süthetjük. Ekkor a puding mennyiségét duplázzuk.

Megjegyzések

  1. A túrós változatát ismerem, ez a pudingos jól néz ki! Mozdulj ki otthonról, bárhová, ha van hozzá társaság, akkor még jobb (és nem hizlal):)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Vicuska! Így tettem, de azért a süti se maradt el. :))

    VálaszTörlés
  3. Szuper receptjeid vannak, csupa olyanok, melyek az Én családom kedvencei is! Most tévedtem hozzád, sajnos nem sok időm van nézelődni, de még visszatérek! :))
    Imádom a kráter szeletet is! Nagyon tetszenek a fotóid is, hangulatosak. :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése