Cseresznyepálinkás-cseresznyés bonbon


  Ez egy újabb próbálkozás volt, ami ízben telitalálat, kivitelezésben még gyakorlásra szorul... :) Édesapám karácsonyi meglepetése volt, szereti a konyakmeggyet, és a jó fajta pálinkát, ebből kombináltam össze ezt a bonbont.

A recept (10db):

15 dkg jó minőségű étcsokoládé
4 szem cseresznye felezve (befőtt)
1 ek cseresznyepálinka
pár csepp (0,5 kávéskanál) citromlé

  A cseresznye szemeket ketté vágtam (a bonbonformától függően negyedelhetjük is, vagy apróra is darabolhatjuk, nekem túl nagy lett egy-két darab, így a bonbont nem tudtam szépen lezárni - ezért erre oda kell figyelni) ráöntöttem a pálinkát, majd egy napra állni hagytam.
  A csokoládét temperáltam, úgy, hogy a felét felolvasztottam nem túl forró gőz felett, majd a gőzről levéve a többi csokoládét is hozzákevertem.
  A bonbonformát megtöltöttem csokoládéval, vártam kb. 3 percet (tapasztalat, hogy 2 perc is elég, úgy nem ilyen vastag a burok), majd visszacsurgattam a tálba a maradék csokit. Ezután 10 percre hűtőbe tettem a formát, hogy a csoki teljesen megszilárduljon.
  A bonbonformákba helyeztem a cseresznye darabokat, majd 1-1 kávéskanál pálinkát mertem rájuk. Míg felolvasztottam a csokoládét a lezáráshoz, a formát újból hűtőbe tettem.
  Ezután lezártam a bonbonokat. Úgy gondolom ezzel a kevés folyékony töltelékkel még nem lett volna bajom a lezárás közben, de legközelebb vagy a gyümölcsöt vágom kisebbre, vagy nagyon formát választok, mert a miatt nem lett igazán szép a bonbonok alja.

  A pálinka bent maradt, buborék is csak egy-kettő van, a csoki roppan, fényesebb is, mint eddig, apunak pedig ízlett így eredményesnek mondható a próbálkozás. :)

Megjegyzések

  1. De ügyes vagy! Előbb-utóbb kedvet kapok rá, azaz már kedvem van, meg elrejtve 1-2 erre szánt csoki, csak a végső lökés kell. Talán ez lesz az?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyi vagy! Én még nem mertem nekifogni a bonbonozásnak, pedig már bevásároltam hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Nagyon ott van! :)

    VálaszTörlés
  4. Gerdi: Köszönöm! Legyen ez! :) Izgatottan várom a végeredményt! :)

    Marcsi: Köszönöm! :) Csak bátran láss neki, nem olyan nehéz! :)

    Petra: Köszi! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése