Aszalt fügés-sárgabarackos golyók


Még adós voltam ezzel a recepttel, ami szintén karácsonyi ajándék volt, hasonlóan készítettem, mint a zserbó bonbont.

Hozzávalók (30-35 golyóhoz)

10 dkg aszalt füge
10 dkg aszalt sárgabarack
kb. 3 ek sárgabarack lekvár (lehetőleg házi)
1 ek rum
1 narancs reszelt héja
a bevonáshoz kb. 20 dkg étcsokoládé

  A fügét és a sárgabarackot felaprítjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, akkor jó a massza, ha sima felületű gombócot tudunk belőle formázni. Apró, a diónál kicsit kisebb gombócokat készítünk belőlük, majd az olvasztott, temperált csokoládéba forgatjuk őket egy fogpiszkáló segítségével, ezután gondosan lecsöpögtetjük és sütőpapírra helyezzük a kis golyókat.
  A temperáláshoz felolvasztjuk a csokoládé felét nem túl forró gőz felett, (akkor túl forró, ha az edény alján ahogy egy kanállal végighúzzuk a csokit, az úgy néz ki, mintha elkezdene lesülni). Ekkor levesszük a gőzről és olvadásig hozzákeverjük a csokoládé másik felét.

  A csomagoláshoz zsírpapírt, és karácsonyi mintás krepp-papírt valamint szalvétát használtam.

Megjegyzések

  1. Isteni. Mentem is jövő karácsonyra. :)

    VálaszTörlés
  2. Az egyik barátném szokott ilyet készíteni, nagyon finom édesség! Szépek a fotók!

    VálaszTörlés
  3. Petra: Köszi! Ne várd meg a karácsonyt! :)))

    Kriszti: Köszönöm! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése