Krumplis tészta, ahogyan én szeretem


  Ez az egyik kedvencem, főleg ahogy édesanyám készíti, házi tésztával, sok vöröshagymával, ezért gondoltam a sok karácsonyi süti mellett ezt is megosztom most veletek.
  A karácsonyt illetően, nem tudom, ki, hogy áll az ajándékok vásárlásával, de én idén folyton akadályokba ütköztem. A kereskedő azt sem tudja miről beszélek, 1 hónappal karácsony előtt már nem lehet rendelni bizonyos árut, mert erre az évre leálltak... a másik elfogyott. Tényleg be kell vezetni, amit sokan mondanak, hogy már hónapokkal előtte ki kell gondolni, és meg is kell venni a meglepetéseket, hogy tényleg az legyen a fa alatt, amit szeretnénk. Persze nem ez a legfontosabb az ünnepek során, de örömet okozni a másiknak, kitalálni mit is szeretne, mégis az egyik legjobb dolog a világon. Na de talán sikeresen leküzdöttem az akadályokat, elégedett lehetek, már csak pár "gasztro ajándék" van hátra, amik elkészítését aztán abszolút élvezni fogom. :)
  Jövő héten pedig süti készítés, édes, sós, bejgli sütés, finom ételek és együtt a család... jaj de szeretem is én a Karácsonyt! :) Kellemes készülődést mindenkinek!

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg liszt
2 tojás
kb. 1 dl víz
csipet só

  Mindezt összegyúrjuk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd alaposan kinyújtjuk hogy a deszka szinte átlátsszon, közben bőven lisztezzük. Ezután 10 cm széles csíkokra vágjuk, egymásra helyezzük és a képen látható módon szeleteljük, majd bő, sós vízben megfőzzük.


Massza:
1 nagy fej hagyma nem túl apró kockára vágva
10 közepes krumpli apróra kockázva
2 ek olaj
3 kk őrölt pirospaprika
só, ételízesítő

  A krumplit sós vízben megfőzzük. A hagymát megdinszteljük az olajon, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megfőtt, áttört krumplit is, és ízlés szerint fűszerezzük.
Legvégén a tésztával keverjük el, (amit fontos, hogy előtte ne öblítsünk le vízzel) és már tálalhatjuk is.

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki és én is szeretem a krumplis tésztát nagyon:)Nincs is jobb a házi tésztánál, anyukám is mindig házi tésztát készített. Én már csak ritkán, de pont ma volt ravioli és nagyon finom volt.

    VálaszTörlés
  2. Jó akkor már tálalhatod is várom ! Nagyon guszta! Szeretjük mi is nagyon a krumplis tésztát, de ebből is van egy pár recept, ahány ház .....!:-))

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagyon szeretjük, és házitésztából készítve még finomabb!

    VálaszTörlés
  4. Én nem vagyok tésztapárti, de a krumplis tésztát szeretem. A család többi tagja egyenesen rajong érte:-) Én lusti vagyok házi tésztát gyúrni, bár utolérhetetlen. Nagyon ügyes vagy:-)

    VálaszTörlés
  5. Névtelen21:01

    Nekem a nagymamám tejfölösen csinálja és úgy is isteni. Próbáljátok ki!!

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu: Köszönöm! Így a legfinomabb! :) Ravioli... hmm de rég volt, pedig hogy szeretem! :)

    Éva: Köszönöm! :)

    Petra: Egyetértek! :)

    Gerdi: Érdemes, egyszer szánd rá magad! :) Köszi!

    Névtelen: Hmm, úgy is finom lehet, legközelebb kipróbálom! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése