Boldog Mikulást! - Diós habcsók


  Gondolom ma reggelre már mindenkinek tömve lett a csizmája finomságokkal, én ezt a nyalánkságot hoztam nektek így Mikulás alkalmából. :))
  Ez a süti elmaradhatatlan nálunk karácsony környékén, ekkor kiflipuding is készül (majd hozom a receptjét) abból marad egy csomó fehérje, ami csak arra vár, hogy habcsók legyen. Dió nélkül is készíthetjük ezt a masszát, de nálunk leginkább csak diósan fogy.
  Egyébként hetekig eláll, tehát jóval az ünnepek előtt is elkészíthetjük, bár nálunk addigra már úgyis elfogy, és készíthetek egy újabb adagot... :) De ha jól eldugjuk, jó szolgálatot tehet, ha mondjuk két ünnep között, elfogyott a többi süti, de hirtelen vendégeink jönnek.

1 nagy sütőtepsinyi habcsókhoz (kb. 35 db)

2 nagy tojás fehérje
pár csepp ecet
6 ek cukor
10 dkg dió durvára vágva (lehet más csonthéjas is)

  A tojásfehérjét elkezdjük felverni, ha már habosodik, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet. Ha fényes, és nem csöppen le a habverőről, jó, ekkor óvatosan hozzákeverem a diót.
  Sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi (fél ek) halmokat készítünk és előmelegített sütőben 100 °C-on 2 óráig résnyire nyitott ajtóval szárítjuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni! Nagyon szeretem készíteni, olyan helyesek ezek a kis fehér, fényes sipkák... nem is beszélve arról, milyen finomak.

Boldog Mikulást mindenkinek! :)

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néznek ki! Maradék tojásfehérje gyakran van, de valahogy soha nem habcsók lesz belőle. Változtatnom kéne rajta:-)

    VálaszTörlés
  2. Bizony finom a habcsók:)

    VálaszTörlés
  3. Legalább nálad látni egy kis havat...
    Még ha nem is hóból, hanem habból van. Guszta lett. :)

    VálaszTörlés
  4. Gerdi: Köszi! Próbáld ki egyszer! :)

    Kati: Az bizony! :)

    Petra: Köszi! Én sem bánnám, ha már esne kicsi, karácsonyra meg legyen jó nagy! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése