Boldog Karácsonyt! - Zserbó


  Ezúton szeretnék minden kedves olvasómnak és családjának Békés, Boldog Karácsonyt kívánni! 

  Hoztam receptet is, melyet erre az alkalomra sütöttem. A zserbó (gerbeaud) eredeti receptje itt található, a különbség csak annyi az enyémnél, hogy én nem tortaformában sütöm, hanem (kb.:25x35cm) tepsiben.

A recept (24 szelethez):

A tésztához:

20 dkg liszt
10 dkg vaj/ margarin
1 ek porcukor
1 tojás sárgája
4 dkg tej (2 ek)
csipet só
8 g élesztő
késhegynyi sütőpor

Mindezt összegyúrjuk, 5 részre osztjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk mind az 5 lapot egyenként, és a töltelékkel tepsibe sorakoztatjuk a lapokat.

A töltelékhez:

10 dkg kristálycukor
25 dkg finomra darált dió
őrölt fahéj összekeverjük
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
+ kb.: 60 dkg baracklekvár - savanykás ( 16 ek)

Egy rétegre kb 4 ek lekvár és 6 ek diós, cukros keverék kerül.

  Ezután előmelegített 180 C-os sütőben kb.: 40 perc alatt süssük készre légkeverés nélkül.
  A kisült zserbót hagyjuk teljesen kihűlni, (6-8 óra lehet) vegyük ki a formából úgy, hogy most az eddigi alja legyen a teteje, és vékonyan vágjuk le róla a szélét.

A tetejére:
10-15 dkg jó minőségű étcsokoládé (nem tortabevonó)

  A csokoládét olvasszuk meg, és vonjuk be vele a zserbó tetejét, ha ez megkötött, már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat hozzá! :)

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta lett!
    Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szabina,Nagyon Boldog, Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
  4. Boldog Karácsonyt!:)

    VálaszTörlés
  5. Békés, Boldog Karácsonyt! :)

    VálaszTörlés
  6. Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked és családodnak:)

    VálaszTörlés
  7. Szép zserbót sütöttél!! :)
    Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek is kedves Szabina!

    VálaszTörlés
  8. Békés, boldog Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  9. Áldott, békés Karácsonyt kívánok! :)

    A zserbód nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a sok jó receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése