Kekszes-diós csokiszalámi


  Egyik kedvenc sütim. Számtalan recept létezik rá, én sokáig a tojásos változatát készítettem, de ez sokkal jobb szerintem, egyszerűbb is, és tovább is eláll (ha van rá ideje).

Hozzávalók (1 rúd):

25 dkg háztartási keksz apró darabokra törve
10 dkg dió apróra vágva vagy mazsola (TIPP: lehet részben, vagy egészben zselés cukor is, nagyon finom bele! :)
12 dkg margarin
1 dl tej
12 dkg cukor
3 ek kakaópor
3 ek darált keksz
2 ek rum (elhagyható)

  A margarint, tejet, cukrot, kakaóport, darált kekszet, rumot egy tálba tesszük és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. (2-3 perc)
  Ezután a keksz és dió keverékére öntjük, majd alaposan átkeverjük. 
  Falpakkal kibélelt őzgerincformában nyomkodjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelve tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Sajnálom, nem ígérem, hogy elkészítem, csak annyit, hogy szép emlékeket idéz: édesanyám (a világ legjobb szakácsnői ők!) sokat "főzte"...
    És pont úgy nézett ki, mint a tiéd!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, szeretem az ízét ! Nem olyan rég csináltam igaz nem ezzel a névvel!

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkorunkban sokszor készült, én ritkábban állok neki, pedig olyan finom tud lenni! Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Seafalcon: Nagyon örülök, hogy kellemes emlékeket idéztem fel a süteményemmel! Köszönöm szépen a dicséretet!

    Éva: Köszönöm! Igen, láttam és nagyon jól nézett ki!

    Gerdi: Köszi, ha lesz hozzá kedved készítsd el, a gyerekek biztosan örülnek majd neki! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése