Több oldalon, és pékségben láttam már és nagyon megtetszett, így én is elkészítettem. Szerintem nagyon gusztusosak ezek a kis csavarok, remek vendégvárónak is, mondjuk félbe vágva a szalonnákat pár falatnyi rudacskákat kapunk, de szalonna nélkül mondjuk sajttal szórva is finom lehet és mutatós. Ráadásul nem sok babrálás van vele, elég gyorsan kész, csak meg kell várni, míg a leveles tészta kienged, aztán nyújtani, tölteni, csavarni és sütni.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt füstölt bacon szalonna
1 cs leveles tészta (Lidlben szoktam venni)
oregano
só
1 tojás
szezámmag
A tésztát kinyújtjuk kb.0,5 cm vastagra és olyan szélesre, mint a bacon hossza, sorjában ráfektetjük a bacon csíkokat, majd a szalonnák mentén csíkokra vágjuk. Megszórjuk kis sóval, oreganoval őket, feltekerjük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 220°C-on megsütjük őket, kb. 30 perc alatt.
Nagyon csábítoak lettek:) Szoktam én is készíteni, nagyon finom, pillanatok alatt elfogy:)
VálaszTörlésNagyon guszták és finom már megcsináltam én is !
VálaszTörlésCsatlakozom a többiekhez, nálunk is nagyon kapósak a baconos rudak.
VálaszTörlésDe jól néznek ki! Azt hittem, felcsavartad valamire. Megállnak úgy maguktól is?
VálaszTörlésGuszta, mint mindig. :)
VálaszTörlésÉn is láttam már több helyen, de még nem próbáltam, nagyon guszták nálad:)
VálaszTörlésTrollanyu: Köszönöm! Nálunk is pillanatok alatt elfogyott! :)
VálaszTörlésÉva: Köszönöm, valóban finom! :)
Csupa Csoki: Meghiszem azt! :)
Gerdi: Köszi! Egy kicsit összecsíptem a végét, de ha lenyomkodod megáll biztosan. :)
Petra: Köszönöm, kedves vagy! :)
Kati: Köszi, mindenképpen próbáld ki, mert finom! :)
Hát ezt tényleg hamar össze lehet dobni és finom!
VálaszTörlésKár, hogy nincs itthon leveles tésztám, jó lett volna holnap reggelire...