Szegedi Paprika Fesztivál 2011  Ahogy a programok között már írtam, ezen a hétvégén rendezték meg a Szegedi paprikafesztivált, ami még ma is tart, mi tegnap látogattunk el oda. Igazából nagyon hasonló volt, mint a Kalocsai Paprika Napok, hiszen a főszereplő, a paprika is egyezett.  Szegeden paprikás ételek helyett, paprikás krumpli főzőverseny volt, melyek bográcsban készültek, minden készítő különleges fűszerével, adalékanyagával együtt. Tehát nem akármilyen paprikás krumplik rotyogtak. Ezen kívül voltak itt is árusok, sok paprikás stand, kézműves, és falatozós is, és program kicsiknek, nagyoknak. 
   Szeged eleve nagyon szép, a dóm épületét most láttam először, és a Tiszát is csak két alkalommal láttam életemben, így ez is nagy élmény volt nekem. Megint nem bántuk meg, hogy elmentünk, még annak ellenére sem, hogy a cipőm feltörte a lábamat. :))

Portékák

A híres szegedi papucs is kapható volt.
 
A falatozó részleg, akikkel már találkozhattunk Kalocsán és Bösztörpusztán is. Nagyon finomakat főznek! :)

Így őrölték a paprikát 'annak idején'. :)

Zsanna-Manna termékeivel is találkoztunk már, itt is jelen voltak.

Kicsik és nagyok is jól érezték magukat, többek között volt Csúzlida, és kézműves játszótér is

A Szegedi DómA Tisza

Megjegyzések

 1. Ó, Szeged, Szeged!!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon látványos rendezvény lehetett! Milyen nagyon szép az a díszüveges paprika! Akkor elég sokat mászkálhattál ha még a cipő is feltörte a lábadat, bár ha ezt mind körbejártad el is hiszem !:)

  VálaszTörlés
 3. Még Szegeden nem jártam, köszönöm ezt a jó kis képes beszámolót! :)

  VálaszTörlés
 4. Jó volt nézni a képeket. Szuper program volt. :)))

  VálaszTörlés
 5. Bizony Paprika fesztivál volt, én pedig hiába lakom Szegeden, itthon próbáltam megszabadulni a náthámtól, így az idén kimaradt a program :(
  De ha jövőre is jössz, előre szólj!
  Látom szép képek készültek a szegedi papucsról is, épp javasolni akartam, a cipő helyett miért nem vettél egy szegedi papucsot?! :))
  Marcsi

  VálaszTörlés
 6. Egyszer én is kaptam ajándékba, olyan papucsot :) Jópofák a kis paprikás tárolók!

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! :)

  Marcsis: Mindenképpen szólok, és jobbulást kívánok! :)

  VálaszTörlés
 8. Imádom az efféle rendezvényeket, teljesen elvarázsolódok, olyan hangulatos és nagyon szeretem a népművészeti alkotásokat, magam is festegetek például! :) Mik ezek a jól mutató látványos Zsanna-Manna termékek?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése