Rántott hús - TIPP

  




  Édesanyám évekkel ezelőtt hallotta ezt az elkészítései, vagy inkább előkészítési módot egy hentestől, s mióta kipróbálta, mindig így készül a rántott hús. Ami addig nem is tartozott a család kedvencei közé, szóval érdemes rászánni pár percet előző nap, mert sokkal ízletesebb, és puhább is lesz tőle a hús. 
   A titok a pácolásban rejlik, a szeleteket (lehet disznó, csirke, pulyka is) besózzuk, aki szereti ételízesítővel is megszórhatja, közéjük fokhagymát törünk, vagy fokhagyma granulátumot szórunk és így pakoljuk egymásra őket egy tálba, majd nyakon öntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
  Egy éjszaka elég is neki, vagy akár 3-4 óra. Panírozásnál pedig a tojáshoz öntünk a pácléből, azaz a tejből, így a panír is ízesebb lesz.

Megjegyzések

  1. Na ez tényleg isteni, anyukám gyakran készítette így a rántott húst vasárnap:) Sajnos én mindig elfelejtem, pedig tényleg nagyon jó.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett, én is így szoktam általában készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk ránott húsból soha nem lehet eleget sütni. Legközelebb így készítem, biztos siker lesz! Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
  4. Én is hasonló módon szoktam sütés előtt pácolni a húst. És a fotón úgy látom,ti is tesztek szezámmagot a zsemlemorzsába.

    VálaszTörlés
  5. Ilyet én is szoktam csinálni!
    Egyszer a tévében a Vacsoracsata c. műsorban, Ernyei Béla így pácolta a csirkemellet és én azóta már többször is alkalmaztam!
    Nagyon finom omlós lesz a hús, ráadásul ízletesebb is!! :D

    VálaszTörlés
  6. Ja, a "jobb" kajáldákban meg akkor használják ezt a módszert, amikor a hús már büdös. Egy kis tejes-fokhagymás áztatás és máris eladható! Ugyanis a hús értéke a minősége és frissessége. Annál jobb fűszer nincs!

    VálaszTörlés
  7. Jó ötlet, így biztosan nagyon finom lesz a hús! Ki fogom próbálni. :)))

    VálaszTörlés
  8. Bocs, nem anyukádat akartam sértegetni, egyszerűen bekajolta. Viszont egy valamirevaló hentes ilyen tippet nem adhat, ugyanis azzal azt mondja magáról: Nagysád, nekem bizony rossz minőségű és stikkes az árúm, ugyan tessék már áztatgatni, elveszi a szagát... Egy jó hentes ilyen metódusoktól vérig sértődne, szicíliában tán késelnének is ekkora sértéstől! A vacsoracsatát hagyjuk már! Röhej! Ott még alapvető dolgokkal sincsenek tisztában a celebek...

    VálaszTörlés
  9. Fokhagymásan is finom lehet, én hagymakarikákat szoktam a hússzeletek közé csempészni.

    VálaszTörlés
  10. Trollanyu: Köszönöm! Örülök, ha tetszik. :)

    Mrita: Köszönöm! Ugye milyen jó? :)))

    Gerdi: Remélem nálatok is beválik, aztán nem győzöl majd sütni... :)))

    Marcsi: Igen, néha szoktunk, bár mi azt szoktuk elfelejteni, pedig nagyon szeretjük benne. :))

    Barbi: Örülök, ha tetszik! :)

    Teakert: Nálunk ez a friss hús fűszere, és szeretjük a fent leírtak miatt. De persze nem vitatom, hogy néhány étterembe még durvább dolgokat is csinálnak... Viszont, ha büdös a hús, itthon nem csinálod meg, az a hús meg egy idő után igen unalmas, aminek 'csak' hús íze van, legalábbis nekem, legyen az akár rántott hús. A pácolás nem egy leminősítés véleményem szerint. :) Örülök, hogy megírtad a véleményed, de másnak is megvan a saját véleménye, ízlése próbáljuk meg azt is elfogadni! Nem lehet kategorikusan kijelenteni hogy ez a rossz, ez meg a jó. :)

    Petra: Csak bátran! :)))

    Vicuska: Biztosan úgy is finom! :))

    VálaszTörlés
  11. A rántott husid nagyon guszta. Még így nem próbáltam de biztos nagyon jó, megpuhítja a pác a húst.Kifogom próbálni. Légyszíves nézzél már be hozzám szeretnék egy díjat átadni!

    VálaszTörlés
  12. HELLO MINDENKINEK !
    Nekünk is van egy bevált módszerünk a hús puhán tartásához kisütés után ugye álltalában megszárad a prézli és kemény lesz ! nos mi amikor kivesszük a kész rántotthúst a zsirból,vagy olajból ki miben süti akkor bele mártjuk egy pillanatra hidegvízbe és még másnap is puha marad a hús !
    üdv gusztika

    VálaszTörlés
  13. A fokhagymás tejes áztatás igazából nem a rántott húshoz van,hanem a vasi pecsenyéhez. Másnap le kell önteni a fokhagymás tejet és pirospaprikás lisztbe kell forgatni a húst és úgy kisütni. Különben lehet a rántott húst is így előkészíteni meg a tonhalat is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése