Édesanyám jól bevált receptjét sütöttem meg, még a múlt héten. Egy tömör szerkezetű, mégis puha, nem túl édes kevert kelt tészta, ami a savanykás meggyel, és az enyhén ropogós tetejével nagyon finom. Nagy kedvencünk. Ráadásul hamar megvan, nagyon könnyű elkészíteni, szinte elronthatatlan! :)
45 dkg liszt
½ l tej
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
2 ek cukor + 2-3 ek a tetejére
3 ek olaj
50 dkg magozott meggy
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert tejben, majd fakanállal elkeverjük a többi hozzávalóval. 30 percet hagyjuk kelni a tálban, majd egy (20x30 cm-es) vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk és a meggyet "rádobáljuk" a tetejére. Ezután hagyjuk még 10-15 percet kelni. Megszórjuk cukorral, és 220°C-on megsütjük, majd ha van a sütőnkben grill program, 1 perc alatt rágrillezzük még a cukrot, ami ropogósabbá teszi a tetejét. Csak vigyázzunk nehogy megégessük a tetejét, nekem sikerült egy kicsit. :)
Nagyon fincsi lehet, főleg a meggyel és karamellréteggel a tetején! Ezt is mgsütöm egyszer.
VálaszTörlésÉppen ötleteket gyűjtök a hétvégi sütögetéshez. Azt hiszem, egynek ez jó lesz!
VálaszTörlésNagyon guszta sütemény! Szeretem a meggyet a süteménybe, és könnyü elkészíteni valóban!
VálaszTörlésNagyon finom a süti a savanykás gyümölccsel, jöhet. :)))
VálaszTörlésGerdi: Csak bátran! :))
VálaszTörlésMarcsi: Remélem ízleni fog! :))
Éva: Köszönöm! :)) Pillanatok alatt megvan.
Petra: Valóban finom. :))
Nézz be légyszíves hozzám, átadnék egy díjat!
VálaszTörlésMindig gyorsan fogyó sütemény az, amelyikbe meggy kerül, talán pont a pikánssága és gondolom a színe miatt is!
VálaszTörlés