Póréhagyma krémleves

  Imádom a zöldségkrémleveseket, egészségesek, egyszerűek és finomak. Legtöbbször vacsorára készítem, erre általában suli közben is van időm hétvégente, mikor hazaérek, télen a legjobb akár egy bögréből szürcsölve. Csináltam már póréhagyma-, fokhagyma-, karfiol-, brokkoli-, karalábé krémlevest is és még tervezek jó párat kipróbálni, pl. a sütőtökös gesztenyét amit azt hiszem először Nigellánál láttam, vagy a céklát. Ha van valakinek valamilyen különleges leves receptje, örülnék ha megosztaná velem! :)
  Póréhagyma krémleves receptje teljesen egyszerű, mert szeretem ha a zöldség érződik rajta, és nem nyomja el más fűszer az ízét. Ahogy Gordon Ramsay mondaná: a póréhagyma leves legyen póréhagyma ízű. :)




Recept:

500 g póréhagyma vékony karikára vágva (2 nagyobb zöldjével együtt)
2 ek liszt
1 l zöldségalaplé
2 ek tejföl
olaj, só, nagy csipet bors

Csepp olajon kicsit megfonnyasztom a hagymát, rászórom apránként a lisztet, eloszlatom, hogy szépen elkeveredjen, és ne kapjak galuskákat a lisztcsomóktól, majd ráöntöm az alaplevet, sózom, borsozom, és megfőzöm  nagyjából 15 perc alatt. Ha levettem a tűzről, fogom a tejfölt, rámerek 1-2 merőkanállal a levesből, és szétkeverem, majd a leveshez adom, ezután turmixolom. Pirított zsemlekockákkal vagy tortilla chipsszel és leheletvékony póréhagymakarikákkal tálalom.

Megjegyzések

  1. Finom. Szeretném. :))))

    VálaszTörlés
  2. :))) Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom mennyire tudsz németül,vagy mennyire ismered ezt az oldalt, de itt van pár krémleves recept:
    http://www.essen-und-trinken.de/cremesuppe/rezepte-fuer-cremesuppe-1009536.html?eid=1009706
    Én sokszor bóklászok rajta, vannak használható dolgok.

    VálaszTörlés
  4. Elég gyér a némettudásom, de azért megpróbálkozok majd vele, köszönöm! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése