A piacon árult gyönyörű, duci brokkolirózsáknak nem lehetett ellenállni! :)) A sima párolt brokkoli, amire először gondoltam nekem túl "diétás", így gondoltam ki ezt a köretet a krumplival, és az öntettel házasítottam össze őket. Mellé pedig római tálban sütött sült hús volt. Finom ebéd volt ismét... :))
A párolt brokkolihoz:1 fej brokkoli, rózsákra szedve
2 gerezd fokhagyma passzírozva (vagy 1 kk fokhagymapor)
1 ek olaj
só, bors
Sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főzzük a brokkolit, majd leszűrjük, és az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, azokkal is átforgatjuk, és kész is.
A sült krumplihoz:
8-10 közepes krumpli kockázva
3 gerezd fokhagyma passzírozva, vagy negyedelve
3 kk só
1 ek kakukkfű
1 kk bors
3-4 ek olaj
A krumplit meghámozzuk, kockázzuk, tepsibe tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A legmagasabb hőfokozaton pirulásig sütjük. Sütés közben néhányszor átkeverjük.
Öntet:
1 kis pohár kefir, natúr joghurt
2 kk citromlé
1 kk só
csipet bors
1 gerezd fokhagyma passzírozva (vagy 1 kk fokhagymapor)
A hozzávalókat összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor pedig meglocsoljuk vele a krumplit és a brokkolit. Jó étvágyat! :)
Tálaláskor pedig meglocsoljuk vele a krumplit és a brokkolit. Jó étvágyat! :)
Ez tényleg nagyon finom ebéd volt. :)))
VálaszTörlésAz volt Petra, és kicsit diétásabb is a szokottnál! :))) Próbáld ki ha kedved tartja, ez egy alakkímélő recept! :))))
VálaszTörlés