Párolt brokkoli és tepsiben sült krumpli fokhagymás öntettel



  A piacon árult gyönyörű, duci brokkolirózsáknak nem lehetett ellenállni! :)) A sima párolt brokkoli, amire először gondoltam nekem túl "diétás", így gondoltam ki ezt a köretet a krumplival, és az öntettel házasítottam össze őket. Mellé pedig római tálban sütött sült hús volt. Finom ebéd volt ismét... :))


A párolt brokkolihoz:

1 fej brokkoli, rózsákra szedve
2 gerezd fokhagyma passzírozva (vagy 1 kk fokhagymapor)
1 ek olaj
só, bors

Sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főzzük a brokkolit, majd leszűrjük, és az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, azokkal is átforgatjuk, és kész is.

A sült krumplihoz:

8-10 közepes krumpli kockázva
3 gerezd fokhagyma passzírozva, vagy negyedelve
3 kk só
1 ek kakukkfű
1 kk bors
3-4 ek olaj

A krumplit meghámozzuk, kockázzuk, tepsibe tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A legmagasabb hőfokozaton pirulásig sütjük. Sütés közben néhányszor átkeverjük.

Öntet:

1 kis pohár kefir, natúr joghurt
2 kk citromlé
1 kk só
csipet bors
1 gerezd fokhagyma passzírozva (vagy 1 kk fokhagymapor)

A hozzávalókat összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor pedig meglocsoljuk vele a krumplit és a brokkolit. Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon finom ebéd volt. :)))

    VálaszTörlés
  2. Az volt Petra, és kicsit diétásabb is a szokottnál! :))) Próbáld ki ha kedved tartja, ez egy alakkímélő recept! :))))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...