Egyszerű, és ízletes pác, amit a legutóbbi grillezés alkalmával próbáltunk ki. Friss paradicsomsalátával és kenyérrel, vagy más körettel finom vacsora.
Hozzávalók:
6-8 csirkecomb
Pác:
3 ek dijoni mustár (lehet ebből 1 ek magos mustár is)
2 kk só
2 kk kakukkfű
2 kk bazsalikom
2 kk oregano
2 kk rozmaring
1 ek olaj
A combokat megtisztítjuk, majd a felső combokat a csont mentén kissé bevágjuk, és az alsókkal együtt (vagy ki melyik combot készíti) bedörzsöljük a páccal, és 1 éjszakára, vagy legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Lassú tűzön, vagy a grill felső rácsán sütjük.
Hasonló pácot szoktam én is készíteni. Ezzel a sok fűszernövénnyel alaposan mediterrán jellegű lett. Imádom. :)))
VálaszTörlésNagyon guszta és igen finom lehet! Grillezésre nagyon nincs módom, de szerintem sütni is lehet ilyen páccal bekenve!
VálaszTörlésPetra: Az lett, és nagyon finom így együtt a sok fűszer! :))
VálaszTörlésÉva: Érdemes kipróbálni sütőben is, csak simán tepsiben megsütni, úgy is finom lesz szerintem. :))
Én is hasonló pácot készítettem legutóbb, csak tarjára, nagyon finom fűszerezés, a csirkecombokat meg kicsontoztam, hogy jobban átsüljenek.
VálaszTörlésVicuska: Én csak azért nem csontozom, mert szeretjük ha benne marad a csont, na meg a porcogót... :))
VálaszTörlés