Lángos



Most hogy nincs olyan meleg, lehet kicsit sütögetni, ezért tegnap lángos lett a vacsora, ami nálunk így készül:

Hozzávalók (kb.8-9 db):
60 dkg liszt
2 közepes főtt krumpli lereszelve
2 ek olaj
1 tojás sárgája
3-4 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 kk só
csipet cukor a tejbe

Tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a szokásos módon bedagasztunk a többi hozzávalóval együtt annyi tejjel, hogy lágy, kissé ragadós tésztát kapjunk. Nagyjából 60perc alatt a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk (ki mekkora lángost szeretne) majd kívánt vastagságúra formáljuk, és forró olajban kisütjük őket.
Lángosok mellé mindig szoktam 4-5 gerezd fokhagymát pucolni, amit áttörök, leöntöm kevés hideg vízzel, így könnyen megkenhető a fokhagymás lével a lángos és nem lesz túl erős sem (ezt a helyi lángosostól lestem el :). Persze a só, a sajt és a tejföl sem maradhat el.
Jó átvágyat!

Megjegyzések

  1. Köszönöm a linkedet! Meg is fogom mindjárt nézni :D
    Pont a héten emlegettem a gyerekeimnek, hogy süti kellene már lángost. Én a kefires változatot szoktam készíteni, de a krumplis is nagyon finom lehet. A fotón is nagyon guszta! :D

    VálaszTörlés
  2. Szívesen! Csak eszembe jutott ahogy a blogodat olvastam és gondoltam elküldöm. :)) Majd el is készítek belőle pár receptet, és megosztom mert nem a megszokottak. :)
    Örülök, hogy tetszik a lángos! :))

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nézz be kérlek hozzám: http://azenszakacskonyvem.blogspot.com/2011/07/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  4. Étvágygerjesztő! Érdemes ellesni az efféle apró trükköket :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm! Igen, és többek között az ilyen apró trükkök miatt (amiket másoktól tanulhatok) kezdtem el blogot írni. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése