Hamburgerezés, grillezéssel egybekötve

Ezúttal minden házi volt a "grillpartyn", mivel a zsemléket én sütöttem Limara receptje alapján ezúton is köszönet érte, mert nem csak úgy néznek ki, hanem tényleg olyan az ízük is, mint a bolti hamburgerzsemléknek. A húspogácsákat pedig anyu készítette, apa pedig bevállalta a sütést grillen, még ilyen melegben is. Szóval mindenki összerakta ami van neki. :)



Hamburger zsemle hozzávalói:

2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

Zsemléket szokásos módon bedagasztottam kézzel, Limara zsemléihez képest a különbség csak abban volt, hogy én nem 9, hanem 8 zsemlét készítettem, így könnyebb volt a kerekre dagasztott tésztát cikkezve egyenlő darabokra vágni. Egész jól ment a zsemleformázás is, kicsit lassan, de sikeresen :) és láthatóan szépen megsültek.



Húspogácsákat anyu készítette, hasonlóan, mint a fasírtot: úgy 50 dkg darált húshoz, ízlés szerint só, bors, fokhagyma, kis chili, 2 tojás és 2 áztatott zsemle.
Zöldségeket (savanyú uborkát, kígyóuborkát, káposztát, hagymát, paradicsomot) vágtam össze, így mindenki elkészíthette a neki tetsző hamburgert.
Így megint csak  jót ettünk... :)

Megjegyzések

  1. Gyönyörűek, örülök, hogy tetszett!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Nem is maradt belőlük egy sem! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szabina! Nagyon szépek a zsemlék. Az ilyen típusú grillezést én is nagyon szeretem, pita, tortilla, hamburgerzsemle mindig itthon készül. Olyat viszont ne írj, hogy: "mert nem csak úgy néznek ki, hanem tényleg olyan az ízük is, mint a bolti hamburgerzsemléknek". A te zsemléid sokkal különbek a boltinál. Éppen az a jó az otthon sült kenyerekben, péksüteményekben, hogy messze verik a bolti minőséget. Most pedig olvasgatom a régebbi bejegyzéseidet::))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Lacitrom! Köszönöm szépen! :) Ezt csak az ízére írtam viszonyításként, mert az olyan ételeknél, ahol már van egy megszokott íz, általában azt keressük viszont az általunk készítettekben is. További jó olvasgatást! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése