Fűszeres héjában sült újburgonya




Roppanós, apró újkrumplit sütöttem köretnek vasárnapi ebédre.  25-30 apró újkrumplit átdörzsöltem, nem pucoltam, a nagyobbakat feleztem, vagy negyedeltem,hogy egyforma méretűek legyenek. Majd 3-4 ek olaj, 1 ek kakukkfű, 1 kk bors, 1 ek só és 6-8 gerezd fokhagyma társaságában betettem 180°C-ra szép pirosra sülni. Gyakran készítem ezt a köretet és van, hogy rozmaringot, vagy koriandert szórok rá kakukkfű helyett, de a kakukkfű az abszolút kedvencem ehhez az ételhez. Tzatzikit készítettem mellé a szokásos módon, mint itt, valamint tarja sült még, kis tört fokhagymával, sóval, borssal meghintve cseréptálban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...