Majdnem kínai - Húsos-zöldséges tészta

Ma ebédre egy jókora adag zöldséges, pulykahúsos tészta készült majdnem úgy, mint a pirított kínai tészta, amit nagyon szeretünk, és sokszor készítek is, szezámmagos bundában sült csirkefalatokkal. Ez a tészta azért mégis más, mint a kínai, bár az íze nagyon hasonló.




Húsos-zöldséges tészta

25 dkg makaróni tészta
2 db répa vékonyra karikázva
1 db zöldség szintén vékonyra karikázva
fél fej karfiol apró rózsákra szedve
1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva
30 dkg pulykamell apró kockákra vágva
só, bors, ételízesítő
1 kk őrölt pirospaprika
1 ek szójaszósz


A tésztát sós vízben kifőzzük, míg fő olívaolajon megpirítjuk a pulykamellet, majd ha kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, és roppanósra pároljuk őket a hússal. Ízesítjük (vigyázni kell, mert a szójaszósz is sós, így inkább a végén ízesítsük készre), adunk hozzá kis vizet (0,5 dl), hogy szaftos legyen, és őrölt pirospaprikát, majd a kifőtt tésztával összeforgatjuk, hozzáadjuk a szójaszószt, s együtt pirítjuk még egy percig, majd tálaljuk!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése