Rakott karfiol, ahogy nálunk készül



Szerintem a rakott karfiol is azok közé az ételek közé tartozik, ami 'ahány ház annyi recept', gondoltam megmutatom nálunk hogyan készül. Szeretjük, egyik kedvencünk, még a gyerekeknek(!) is.

Receptem:

2 fej karfiol rózsákra szedve
Fél kg darált hús
1 bögre rizs
fél fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kis darab paradicsom
1 ek olaj
2 kk őrölt pirospaprika
só,bors,kakukkfű,petrezselyem,metélőhagyma ízlés szerint
1 kis pohár tejföl
reszelt sajt


Forrásban lévő sós vízben roppanósra főzzük a karfiolt.
Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Lepirítjuk a darált húst a rizzsel együtt, majd 3 bögre vízzel felöntjük, és ízesítjük ízlés szerint. A folyadékot pótoljuk, hogy rizottó sűrűségű legyen.
Ha a hús megfőtt, rétegezzük, karfiol-hús-karfiol, majd a tetejére a tejfölt elkeverjük kevés vízzel, és leöntjük a karfiol rózsákat.
A tetejére sajtot reszelünk és 180 fokon addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.
Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Megjegyzések