Tészta:
2,5 bögre liszt
25 dkg margarin
1 ek cukor
csipet só
5-6 ek hideg víz
Töltelék:
5 bögre magozott meggy
1 cs vaníliás cukor
6 ek cukor
2 ek citromlé
1 kk fahéj
csipet só
3 ek darált keksz
A tetejére:
1 tojás
1 ek cukor
Morzsoljuk el a margarint a liszttel,cukorral és sóval, majd a vízzel gyorsan gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe legalább fél órára.
A töltelékhez a meggyet alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztát elfelezzük, az egyik felét kb.fél cm vastagra nyújtjuk és beleterítjük egy kerek piteformába. Alaposan lenyomkodjuk és körben levágjuk a forma széle mentén, majd rátesszük a meggyes tölteléket.
A tészta másik felét szintén kinyújtjuk és csíkokra vágjuk,vagy formákat szaggatunk belőle, és befedjük vele a pitét. Nálunk most a kislányom kedvéért, aki nagyon szeret a konyhában segíteni, csillagos lett a teteje. Végül megkenjük tojással és megszórjuk kevés cukorral, ettől isteni ropogós lesz.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd mérsékeljük 180 fokra és addig sütjük, míg piros nem lesz a teteje.
És ahogy nálunk készült:
![]() |
A legügyesebb segítség :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése