Tejszínes joghurtos őszibarack torta



Kislányom aktuális kedvence a barackos joghurt, ezért készítettem névnapjára ezt a tortát.

Recept:

8 tojásból piskóta

  8 tojás fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját elkeverjük 8 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadjuk a fehérje felét, és 16 evőkanál lisztet amiben elkevertünk 1 csomag sütőport. Majd óvatosan hozzákeverjük a többi fehérjét, és sütőpapírral bélelt tortaformában 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük.

Krém:

1 őszibarack konzerv
3 dl habtejszín
3 kis pohár natúr joghurt (barackos is lehet)
2 kis csomag zselatin (Dr. Oetker)
ízlés szerint porcukor (kb 6 ek)

  Az őszibarackot leturmixoljuk (lehet a felét csak összevágni, ha szeretjük a darabokat). Hozzáadjuk a joghurtokat, majd a keményre felvert tejszínt és a cukrot.
  A zselatint leírás szerint elkészítjük a barackkonzerv levével, (8ek lében elkeverjük, és felmelegítjük) majd ezt is hozzáadjuk a krémhez.
  A piskótát kettévágjuk, és az egyik felét a formába visszatéve, ráhalmozzuk a krémet, egy kevés kivételével. A tetejére tesszük a piskóta másik felét, majd rátesszük a maradék krémet.
  Egy éjszakára hűtőbe tesszük.



Másnap 2 dl habtejszínt 2 ek porcukorral és 1 csomag habfixálóval felverünk és ezzel vonjuk be a formából kiemelt tortát. Ízlés szerint díszítjük.

Itt pedig az ünnepelt, aki így örült neki:



1 megjegyzés:

  1. Isten éltesse sokáig a szülinapos leánykát! Csodás tortát kapott! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...