Cseréptálban sült hús zöldségágyon, almával


  Felavattam az ajándékba kapott cseréptálamat...

 Mostanában a főzésre elég kevés idő jut, ezért igyekszek olyat készíteni, amit miután előkészítek, csak be kell tenni a sütőbe, és kavargatás vagy különösebb odafigyelés nélkül elkészül. Ez az étel is ilyen, és pont azért lett isteni az íze, mert minden íz összeért. 

Cseréptálat (pataki tál, római tál) fél-1 órával sütés előtt beáztatjuk, hogy bírja majd a forró sütőt.
Addig előkészítjük a hozzávalókat:

kb.0,7 kg krumplit meghámozunk, nagy kockákra vágjuk
1-1 szál zöldséget és répát megtisztítunk, kb 6-6 darabba vágjuk
1-2 vöröshagymát felcikkezünk
1 fej fokhagymát gerezdekre szedünk és héjastól mehet a tálba
2 almát magozunk, és negyedelünk
6 szelet tarja de lehet disznócomb szeletelve, vagy csülök, csirkecomb is finom lehet így elkészítve


  A recept csak annyi, hogy tegyünk minden sorban a tálba, krumplira jöhet a zöldség és répa majd a hagymák, ezt sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezhetjük (rozmaring, kakukkfű stb) aztán a hús azt is megfűszerezzük, és végül a tetejére kerül az alma.
  Cseréptálat lezárjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 1,5-2 óráig sütjük.


Megjegyzések