Csirkemell bacon köntösben


Ezt a finomságot először anyósoméknál ettem húsvétkor, és annyira ízlett, hogy nekem is el kellett készítenem. Remek vendégváró, hidegtálra is tökéletes. 


Hozzávalók (1 őzgerincformához) :

1 közepes csirkemellfilé apróra kockázva (kb. 0,5 kg)
1 kis pohár tejföl
3 db tojás
3 ek liszt
1 kis fej vöröshagyma fele apróra vágva
20 dkg trappista sajt
kb.15 szelet bacon
só, bors ízlés szerint

A bacon kivételével mindent alaposan összekeverünk.
Az őzgerincformák kibéleljük alufóliával vagy sütőpapírral, majd a bacon szeletekkel. Ebbe öntjük a csirkemelles masszát és a bacon szeleteket ráhajtogatjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben (nem légkeveréssel) 50 percig sütöttem (addig süssük sütőtől függően amíg szépen megpirul a bacon teteje). Én tettem alá egy másik sütőtálat is, hátha kifolyna sütés közben.




Majd kiborítjuk a formából és a tetejét is megpirítjuk kb. 20 perc alatt.




Így hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük.
Bármilyen salátával, franciasalátával, vagy krumplipürével is tálalhatjuk, én mellé pirítóst kínáltam még.
Jó étvágyat! Csak győzzünk belőle eleget enni... :)


Eredeti recept innen:  http://www.mindmegette.hu/baconos-csirkemell-ozgerincformaban.recept

1 megjegyzés:

  1. Egyszer sütöttem, de képzeld elfelejtettem megpirítani kiborítás után... Így sokkal finomabb lehet! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...