Biscotti, cantuccini, ropogós sütemény



  Ki minek nevezi, ezért is írtam ennyi kifejetést rá, egy biztos, hogy nálunk pillanatok alatt elfogyott. Szerintem remek recept, ropogós, finom kekszek sülnek ki belőle. :)

Hozzávalók (kb.25 db):


7 dkg vaj/ margarin
5 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg dió/mogyoró/mazsola/csokoládé darabok stb ízlés szerint akár vegyesen
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
esetleg 1-2 ek kakaópor vagy fél ek mézes fűszerkeverék

  A vajat megolvasztjuk és alaposan hozzákeverjük a cukrot és a tojást.
  A lisztet elkeverjük a sütőporral és ha szeretnénk, itt adjuk hozzá a kakaóport vagy a mézes fűszert majd a tojásos keverékkel kikeverjük, végül elvegyítjük benne az apróra tört csokit, diót, mazsolát vagy más csonthéjast ízlés szerint.
  Ezután formáljunk a masszából sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel két rudat, s ezt tegyük 25 percre kb.180 °C-os sütőbe.
  5 perc hűtés után vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és fektessük a szeleteket tepsire,s 10 percre toljuk vissza a sütőbe, végül fordítsuk meg őket és újabb 8 percre tegyük vissza sülni. A tepsin hűtsük ki őket.

TIPP!
Ha szeretnénk, olvasszunk 10-20 dkg csokoládét adjunk hozzá 1-2 ek olajat és mártsuk bele a szeleteket félig, vagy akár egészen. 30 perc hűtőben, és már ehetjük is. :)


Jó étvágyat, jó ropogtatást! :)


Az eredeti recept innen: http://aprosef.hu/dios_csokis_biscotti_recept

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...