Vadas pulykamell gombával





  Rég írtam már bejegyzést. Tartalmasan, és talán néha zsúfoltan zajlanak a napok, de kellemesen, és ez a lényeg. A tegnapi hólapátolás volt a csúcspont :D igaz, hogy szeretem a telet, de márciusban talán ez már sok, mindenesetre azért jól esik ez a fajta mozgás kint a szabadban. Remélem senki nem rekedt autóban vagy bárhol az otthonán kívül, s ha mégis, a hétvégére már minden rendben.

Egy mennyei főétel receptjét hoztam, vadas pulykamell gombával, akár vasárnapi ebédnek.


30 dkg pulykamell felkockázva lehet akár csirke is)
20 dkg csiperkegomba felaprítva
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 közepes sárgarépa tisztítva, felkockázva
1 közepes zöldség tisztítva, felkockázva
3 ek tejföl
1 ek liszt
mustár ízlés szerint
só, bors
1-2 babérlevél
kb. 3 ek olaj


  A hagymát egy evőkanál olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zöldséget és a répát, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet, majd addig főzzük, míg át nem tudjuk passzírozni egy szitán a zöldségeket.
  Egy másik edényben kevés olajon lepirítjuk a húst, fehéredésig, majd hozzáadjuk a gombát, hagyjuk míg elfő a saját leve, majd visszapótoljuk a folyadékot a kívánt sűrűségig, míg a hús meg nem puhul.
  Ha megfőtt, a zöldséges keveréket szitán átpasszírozzuk és a húshoz adjuk. Két merőkanál forró lével elkeverjük a tejfölt és a lisztet, majd a húshoz adjuk. Végül utánaízesítünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mustárt adunk hozzá.

Mellé nokedlit készítettem, mint itt.




Végül itt egy kis zene, amit mostanában szívesen hallgatok.




2 megjegyzés:

  1. Külön-külön is a kedvencem, így együtt meg még inkább!

    VálaszTörlés
  2. Lenne kedved játszani? Nézz be hozzám!
    http://habvero-es-fakanal.blogspot.hu/2013/04/jatekot-hirdetek.html
    Örülnék neked!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...