Kakaós-meggyes kevert sütemény


  Gyorsan elkészíthető és egyszerű süteményt akartam, ami csokis és gyümölcsös is egyben, ez sült ki belőle. :) Alapja a kráter szelet tésztája volt. 
  Ez a kakaós piskóta még melegen a legfinomabb, olyankor kívül ropogós, belül puha, de másnapra sem szárad ki. Remek akár reggelire is.

Így készült:

3 db tojás
15 dkg liszt
1 nagy ek kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg cukor
0,7 dl tej (nálam laktózmentes)
0,5 dl olaj
1 cs vagy 1 ek vaníliás cukor
1 cs sütőpor
15 dkg meggy vagy más lehetőleg savanykás gyümölcs

  A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral addig verjük habverő segítségével, míg ki nem világosodik, felhabosodik (kb. 5 perc) majd elkeverjük a tejjel és az olajjal.
  A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd apránként a tojásos masszához adjuk.
  Végül sütőpapírral bélelt tepsibe, őzgerincformába terítjük. A tetejére helyezzük a meggyszemeket és 
180 °C-on kb. 35 percig sütjük.
  Még forrón megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat! :)


Megjegyzések