Tormás sonkatekercs




  Igazi szilveszteri étel nálunk, ez az adag is szilveszterre készült. De bármikor rákerülhet egy hidegtálra, imádni fogják a vendégek. Már korábban is készítettem sonkatekercset, most  gondoltam változtatok. Ennek fő indítéka, hogy nem találtam laktózmentes sajtkrémet. Így viszont laktózmentes tejjel készítve, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.


Hozzávalók:

10-12 szelet sonka
10 dkg ecetes torma
5 dkg margarin/vaj
1 nagy ek liszt
2 dl tej

  A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos kevergetés mellett pár percig főzzük. Teljesen kihűtjük.
  Ha kihűlt, hozzákeverjük a tormát és ízesítjük sóval esetleg borssal.
  A sonkaszeletek megtöltjük, feltekerjük, a maradék krémmel díszítjük.


Megjegyzések