Igazi szilveszteri étel nálunk, ez az adag is szilveszterre készült. De bármikor rákerülhet egy hidegtálra, imádni fogják a vendégek. Már korábban is készítettem sonkatekercset, most gondoltam változtatok. Ennek fő indítéka, hogy nem találtam laktózmentes sajtkrémet. Így viszont laktózmentes tejjel készítve, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
10-12 szelet sonka
10 dkg ecetes torma
5 dkg margarin/vaj
1 nagy ek liszt
2 dl tej
só
A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos kevergetés mellett pár percig főzzük. Teljesen kihűtjük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a tormát és ízesítjük sóval esetleg borssal.
A sonkaszeletek megtöltjük, feltekerjük, a maradék krémmel díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése