Petrezselymes burgonyaleves



Meleg, laktató leves a hűvös napokra.


Hozzávalók (3-4 főre):

6 közepes burgonya meghámozva, apróra kockázva
1 kis fej vöröshagyma apróra kockázva
1 ek olaj vagy diónyi zsír
1 marék friss petrezselyem vagy 2 kk szárított
2 ek tejföl
kb. 1 l zöldségalaplé vagy víz
só, bors
kenyérkockák (1 nagy szelet kenyér)
1 maréknyi szalonna felkockázva


  A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a krumplit, sistergésig hevítjük, sózzuk, borsozzuk majd felöntjük zöldségalaplével, vagy ha nincs vizet is használhatunk. Mikor a krumpli megfőtt összenyomkodjuk a nagyobb darabokat, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a a tejföllel együtt még egyszer felforraljuk. A kívánt sűrűséget beállítjuk alaplé/víz hozzáadásával.
  A szalonnát forró serpenyőbe tesszük a kenyérkockákkal együtt, így összepirítjuk, míg a kenyérkockák szép színt kapnak, és magukba szívják a zsiradékot. Tálaláskor ebből szórunk a leves tetejére.


Végül hoztam egy képet a mai gyönyörű hóesésről és egy ehhez illő dalt a karácsonyra várva. Az egyik legszebb karácsonyi dalt... :)





Megjegyzések

  1. Bocelli-ért külön köszönet :) Tetszik ez a leves!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése