A recept a Recept Özön idei különszámából származik ott eredetileg szilvával készült, nálunk most meggy került rá. Nagyon finom, nem nehéz a tésztája (elkészítése sem), de mégis laktató, tartalmas, hétvégén a vendégeknek újra készül. :)
Hozzávalók:
15 dkg cukor
15 dkg margarin
5 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
Tetejére:
60 dkg meggy (de lehet szilva, barack, bogyós gyümölcsök akár vegyesen is) ha fagyasztottat használunk, előtte engedjük fel!
4 ek cukor
fahéj ízlés szerint
A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát egy kb 20x30 cm-es tepsibe terítjük, majd a tetejére szórjuk a cukorral és fahéjjal összeforgatott gyümölcsöket.
Ezután előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a színe.
Finom lehet, klassz karácsonyi hangulatú a blogod! :)
VálaszTörlésTényleg jó a blog új arca! Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepet Kívánok Neked!
VálaszTörlés