Meggyes-fahéjas pite


  A recept a Recept Özön idei különszámából származik ott eredetileg szilvával készült, nálunk most meggy került rá. Nagyon finom, nem nehéz a tésztája (elkészítése sem), de mégis laktató, tartalmas, hétvégén a vendégeknek újra készül. :)


Hozzávalók:
15 dkg cukor
15 dkg margarin
5 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor

Tetejére:
60 dkg meggy (de lehet szilva, barack, bogyós gyümölcsök akár vegyesen is) ha fagyasztottat használunk, előtte engedjük fel!
4 ek cukor
fahéj ízlés szerint

  A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  A masszát egy kb 20x30 cm-es tepsibe terítjük, majd a tetejére szórjuk a cukorral és fahéjjal összeforgatott gyümölcsöket.
  Ezután előmelegített sütőben 180 °C-on  addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a színe.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet, klassz karácsonyi hangulatú a blogod! :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó a blog új arca! Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepet Kívánok Neked!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...