Hópelyhes linzer kosárkák - Boldog Karácsonyt!  Nagyon szeretjük ezt a diós linzertésztát, így a családdal közös megegyezés alapján nem kerestem új receptet. Mégis változtatni akartam kicsit a megszokott formán igaz tavaly is teljesen új ruhába öltöztettem. :)
  Idén kis kosárkákat készítettem belőle, sütés előtt lekvárral töltöttem, és hópehely formát szúrtam ki a tetejére. Aki akarja csokival is csurgathatja, vagy porcukorral szórhatja, én most így natúran hagytam, mert nagyon tetszenek rajta a hópihék. Ha már kint nem esik, legalább bent legyenek kis "pelyhek"... :) Készült a tésztából csokival töltött változat is, azt az ünnepek után hozom.

Így készül:

  A tészta receptje itt található. Ebből kb. 36 kosárka lesz.
  Ehhez jön még kosárkánként kb. 1 ek ne túl sűrű lekvár (lehetőleg házi, ízlés szerint barack, szilva stb.)
  A tésztából elsőként köröket szúrunk ki, amik beleillenek a kis mélyedésekbe, mint a képen. Majd kb. 1-1 ek lekvárt teszünk a kosárkák közepébe, végül apróbb hópelyheket vagy csillagokat készítünk és ezt tesszük a tetejére. (ha nincs ilyen tepsink, használhatunk muffin sütőt is)


  180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük őket.
  Ezután ízlés szerint simán, porcukorral megszórva, vagy olvasztott csokival díszítve tálaljuk.Ezekkel a hópelyhekkel kívánok:
Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Megjegyzések

 1. Nagyon szépek és finom is:) Boldog Karácsonyt!

  VálaszTörlés
 2. Szép sütikék!
  Boldog, békés karácsonyt kívánok nektek!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Szabina, békés, boldog ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)

  VálaszTörlés
 4. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek! :)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Mindenkinek, viszont kívánom!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése